De verhaallijn van The Sympathizer

The Sympathizer neemt ons mee naar de nasleep van de Vietnamoorlog. We volgen de Noord-Vietnamese kapitein, een man zonder naam, die zonder op te vallen als spion het Zuid-Vietnamese leger binnentreedt. Na de val van Saigon vlucht hij naar Amerika samen met een generaal en andere Zuid-Vietnamese vluchtelingen. Zijn opdracht: informatie doorspelen aan het Noord-Vietnamese regime. Hij probeert in Amerika een nieuw leven op te bouwen, maar blijft trouw aan zijn missie als spion. Dit leidt soms tot een lastige strijd met zichzelf.

Hier begint dan ook zijn dubbele rol: een immigrant die vecht om te overleven en een spion die informatie doorspeelt. Aan de ene kant probeert hij te profiteren van de vrijheid en kansen die hij krijgt in Amerika, maar aan de andere kant wil hij trouw blijven aan de plek waar zijn roots ligt. Zijn dubbelleven wordt steeds ingewikkelder en gevaarlijker, wat zorgt voor onverwachte wendingen.

Bekijk de trailer hieronder:

De beste gekozen cast

De cast van The Sympathizer is erg indrukwekkend. De hoofdpersoon kennen we als The Caption. Deze rol wordt gespeeld door een nieuwkomer, namelijk, de Australiër Hoa Xuande. Robert Downey jr. neemt in totaal vier rollen op zich, waaronder een CIA-agent, filmregisseur, een politicus en een hoogleraar Oosterse studies. We kennen hem al van andere films als Iron Man en Sherlock Holmes. Ook zien we Sandra Oh in de serie voorbijkomen, die we natuurlijk kennen van de top serie Grey’s Anatomy.

The Sympathizer op HBO

Een hoge score op Rotten Tomatoes en IMDb

Op Rotten Tomatoes scoort The Sympathizer een indrukwekkende 90%. Ook op IMDb is de score niet laag met een 7.0/10. Fans reageren op sociale media met frustraties over het gebrek aan promotie, maar degene die de serie wel hebben ontdekt zijn ontzettend enthousiast. Deze serie mag je écht niet missen als je het ons vraagt. Bekijk hem dus snel op HBO Max.