The Railway Men: The Untold Story of Bhopal 1984

Deze gloednieuwe serie komt uit 2023 en is nu direct op Netflix te zien. Deze miniserie neemt je dus mee naar Bhopal in India, waar in 1984 een grote industriële ramp plaatsvindt. Bij het incident kwam er een enorme hoeveelheid van het giftige bestrijdingsmiddel methylisocyanaat (MIC) vrij uit een fabriek van Union Carbide en het gaat hier dan ook om een waargebeurd verhaal. De giframp eiste uiteindelijk 2.000 doden, en 150.000 tot wel 600.000 andere slachtoffers die ziek werden. Uiteindelijk overleefden van deze grote groep zieken ook nog 6.000 mensen het uiteindelijk niet.

In totaal beschikt The Railway Men: The Untold Story of Bhopal 1984 over vier aflveringen, welke samen 3 uur en 58 minuten duren. Als je er dus een lange avond voor vrijhoudt, kan je hem heerlijk in één keer kijken.

Bekijk hieronder de trailer:

 

Reviews van kenners en reacties van Netflix-kijkers

Als we de kenners mogen geloven, dan is deze serie echt een aanrader op Netflix. Op IMDb scoort The Railway Men: The Untold Story of Bhopal 1984 namelijk zeer hoog, met een 8.7 van de 10 sterren. Maar wat vinden de ‘normale’ Netflix-kijkers ervan?

Wij gingen op zoek op Twitter naar reacties van de kijkers. Ook deze zijn zeer positief. Nog beter gezegd: wij konden eigenlijk geen negatieve reacties vinden. Hieronder vind je een paar berichten van Twittergebruikers over de miniserie: