Wat is The Penny Method?

We hebben dus een nieuwe trend op het gebied van dating om aan de lijst toe te voegen. Het gaat om de ‘Penny Method’, die vooral jonge mensen overneemt. Een vrouw uit Toronto beweert dat haar werd verteld dat dit door mannen wordt gebruikt als ze met vrouwen uitgaan. TikTok-gebruiker erikatham noemt het ‘boymath’ en zegt dat een van haar vrienden haar vertelde over ‘The Penny Method’. Maar wat houdt dit exact in?

Ze zei dat haar vriendin uitlegde dat het vergelijkbaar is met liefdesbombardementen: “Stel je voor dat een meisje dol is op geld. Om haar geïnteresseerd te krijgen, moet je haar uiteraard eerst honderd-dollarbiljetten ‘voeren’. Maar honderd dollarbiljetten inleveren is veel werk en dat wil je niet altijd doen. Dus uiteindelijk breng je het terug naar 90. Nu gaat ze de afname van de inspanning voelen, en het is maar 10 procent, dus als ze het probeert ter sprake te brengen, zal ze op dit punt gek klinken.”

Erika zei dat het hele ding dan ‘ziek’ wordt, terwijl haar vriendin haar vertelde dat de volgende stap is om ‘het weer op 95 te brengen’. “In plaats van het gevoel te hebben dat ze er vijf is kwijtgeraakt – zoals ze zich zou voelen als je rechtstreeks van 100 naar 95 zou gaan – heeft ze plotseling het gevoel dat ze er vijf heeft gewonnen. Maar je ‘levert’ nog steeds vijf procent minder dan in de eerste instantie. Kortom, je blijft deze cyclus herhalen en haar van je inspanningen afwenden, totdat je op het punt komt waarop je haar penny’s geeft en ze plotseling blij wordt van een de paar penny’s die ze nog krijgt.”

Reacties op de TikTok en nieuwe datingtrend

Gebruikers gaven in een reactie op de virale video aan dat de ‘Penny Method’ in hun ogen ‘gek’ is. Eigenlijk vooral omdat het gewoon gestoord is om op dit idee te komen en dan ook nog uit te voeren. Iemand anders corrigeerde Erika (terecht) en stelde dat het geen ‘jongenswiskunde’ is, maar ‘psychopaatwiskunde’. Waar een ander dit punt eigenlijk bevestigde, door te stellen dat het “gewoon manipulatie is”.

Verder was er iemand die zich twijfels had bij de datingtrends van tegenwoordig: “Wat is er ooit gebeurd met het oprecht leuk vinden van iemand en tijd met hem of haar willen doorbrengen zonder spelletjes of leugens?”

Mannen krijgen de schuld van deze trend, maar sommige gebruikers onthulden dat het niet alleen mannen zijn die het gebruiken, zo schreef iemand: “Ik ben het slachtoffer van de penny-methode, maar het was een meisje dat het deed.”