Waar gaat The Pale Blue Eye over?

The Pale Blue Eye is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Bayard en speelt zich af op de Amerikaanse Militaire Academy, West Point in 1830. Hier wordt een lichaam van een jonge cadet gevonden, bungelend aan een touw. De dood wordt onderzocht door de gepensioneerde detective Augustus Landor. Omdat hij het stil moet houden krijgt hij hulp van de jonge cadet Edgar Allan Poe, die later een wereldberoemde auteur zal worden.

 

Een cast met o.a. Christian Bale en Harry Melling

Het was al een tijdje bekend dat de acteur Chritian Bale, die wel wil terugkeren als Batman, de rol van Augustus Landor toegewezen heeft gekregen. Hij wordt bijgestaan door Harry Melling, die de rol van Edgar Allan Poe vertolkt. Hij is vooral bekend als Dudley Dursley, het gemene neefje van Harry Potter in de gelijknamige films.

Verder zijn er rollen voor onder andere Gillian Anderson (The X-Files), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Charlotte Gainsbourg (Antichrist) en Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy). Verder zullen Harry Lawtey (Joker: Folie a Deux), Simon McBurney (Tinker Tailor Soldier Spy), Timothy Spall (Mr. Turner) en Robert Duvall (The Apostel) te zien zijn. De film is geregisseerd door Scott Cooper. De regisseur die ook films zoals Black Mass en Antlers heeft gemaakt. Kortom, alle ingrediƫnten voor een top film zijn aanwezig.

De releasedatum op Netflix en de teaser

Netflix heeft net de eerste teaser gedeeld. We zouden nog wel even moeten wachten op de volledige officiƫle trailer. De film zelf komt pas op 6 januari uit. Tot die tijd moeten we het dus doen met het kleine stukje cinema.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)