De serie is een aanrader volgens IMDb

Aan misdaad- en dramaseries op Netflix is geen gebrek, maar af en toe zit er een serie tussen die er met kop en schouders bovenuit steekt, zoals The Missing.

In dit geval is er sprake van een hoog realiteitsgevoel en dat weten de regisseurs zoals Tom Shankland en Ben Shanan goed in beeld te brengen. Het heeft daarom meer weg van een documentaire over de ouders van een vermiste peuter en de zoektocht naar hun kind. Het acteerwerk en de verhaallijn ontstijgen duidelijk het gemiddelde niveau waardoor het verhaal zowel intelligent als onvoorspelbaar is.

 

Waar gaat The Missing seizoen 1 over?

Het verhaal van het eerste seizoen speelt zich af in Frankrijk in 2006 en 2014. Tony en Emily Hughes (James Nesbitt, Frances O’Connor) zijn op vakantie wanneer hun vijfjarige zoon Oliver (Oliver Hunt) op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Het is de nacht waarin Frankrijk en Brazilië de finale van het WK voetbal in 2006 spelen. Niemand lijkt iets te hebben gemerkt van de verdwijning en de ouders blijven radeloos achter. Pas in 2014 lijken er wat ontwikkelingen te zijn die de zaak weer onder de aandacht brengen. In dat jaar ziet Tony een foto op Facebook waar hun Oliver mogelijk op staat. Hij roept de hulp in van de gepensioneerde detective Julien Baptiste (Tchéky Karyo) en begint aan een zoektocht die zowel frustrerend als verhelderend is.

julien baptiste the missing serie

De productie van Tom Shankland laat op een bijzonder realistische manier de ervaring zien van ouders die klem komen te zitten tussen verschillende instellingen, de politie en het rechtssysteem in een vreemd land. In Tony’s ogen ziet het er in elk geval inefficiënt uit en is men eerder bezig met het belemmeren van de zoektocht. Van een doelgerichte aanpak is er in zijn ogen geen sprake. Aan de andere kant zijn er de bekende corrupte krachten aan het werk waarbij vooral de rol van de mysterieuze filantroop Ian Garrett (Ken Stott) opvalt. Wat een eenvoudige verdwijning van een baby lijkt te zijn, verandert al snel in een verhaal met een heel sinistere wending.

Seizoen 2 is een absolute must-see

In het jaar 2014 wordt een jonge vrouw ineengestort aangetroffen op een Duitse kerstmarkt. Zij wordt geïdentificeerd door haar ouders en bleek al ruim 10 jaar vermist te zijn. Echter geeft het meisje genaamd Alice Webster aan dat er nog een dame ontvoerd is, de Franse Sophie Giroux. Ook in dit seizoen wordt rechercheur Julien Baptiste ingezet om de ontvoerder op te sporen.

the missing aanrader serie imdb

Dat The Missing seizoen 2 een echte aanrader is, dat bewijzen de IMDb-scores van de afleveringen van The Missing seizoen 2. Aflevering zeven heeft het laagste cijfer, een 8.4 (wat nog steeds waanzinnig hoog is). De laatste aflevering van dit seizoen heeft een 9,4 gekregen van IMDb. Kortom: kijken!