Waar gaat The Maze Runner over?

The Maze Runner gaat over een groep jongens in een postapocalyptische wereld. Zij ontdekken dat ze gevangen zitten in een doolhof, en besluiten er alles te doen om ervoor te zorgen dat ze uit deze waanzin kunnen ontsnappen. De hoofdrolspeler Thomas, gespeeld door Dylan O’Brien, sluit zich aan bij de ‘runners’ om te kunnen ontsnappen uit het labyrint. De ‘runners’ ontdekken het doolhof, en proberen te ontdekken wat er allemaal in dit labyrint schuil gaat. Uiteindelijk blijken ze onderdeel te zijn van een groot experiment. In de andere delen van de filmreeks zie je dezelfde groep opnieuw, zij proberen te ontdekken wat voor experiment het precies is.

De filmreeks is gebaseerd op een gelijknamig boek geschreven door James Dashner. Net als in deze boeken word je meegezogen in alle actie, mysterie en spanning.

Bekijk hier de trailer van het eerste deel van The Maze Runner:

De cast van de filmreeks

In de film zijn bekende koppen tien zoals hoofdrolspeler Dylan O’Brien, die de hoofdrol van Thomas vervult. Hij is onder andere bekend van de serie Teen wolf en Love and Monsters. Een van zijn tegenspelers is de actrice Kaya Scodelario, die Teresa speelt. Zij is ook te zien in de film Pirates of the Caribbean, Crawl en de splinternieuwe hitserie The Gentlemen. Verder zijn Will Poulter, Thomas Brodie-Sangste, Aml Ameen en Ki Hong Lee te zien in de spannende filmreeks. 

Reviews van kijkers en critici

Ondanks dat het eerste deel uit kwam in 2014, zijn veel mensen blij zijn dat de trilogie weer op Netflix staat. De delen zijn immers alle drie binnenkomen in de top 10. Het eerste deel kreeg door critici een nette 6.8 van de 10 sterren op IMDb. De andere twee delen kregen gemiddeld een nette voldoende, namelijk een 6.3/10 sterren. Op RottenTomatoes scoort de film op de Tomatomater (critici) een goede 65% en een Audience Score van 68%. Daarnaast is de ‘normale’ kijker op X (voorheen Twitter) erg enthousiast over de comeback van de trilogie op Netflix. We hebben er een aantal voor je geselecteerd. Check ze hieronder:

The Maze Runner

 

Twitter reactie

 

The Maze Runner