Waar gaat The Long Shadow over?

In de beschrijving van “The Long Shadow” staat dat het een serie is die vertelt over een langdurige zoektocht naar een seriemoordenaar genaamd Peter Sutcliffe. Deze jacht duurde vijf jaar en was allesbehalve eenvoudig. De serie richt zich op de levens van de mensen die het slachtoffer werden van deze man en de politieagenten die hem probeerden op te pakken.

In de serie ligt de nadruk op de slachtoffers, hun families en de mensen die de aanvallen hebben overleefd. Dit geeft een nieuw perspectief op het verhaal. De makers van de serie hebben veel onderzoek gedaan en gebruikten allerlei documenten, zoals politierapporten en interviews. Ze hebben ook een boek genaamd “Wicked Beyond Belief” als basis gebruikt, dat veel informatie over de zaak bevat. De serie benadrukt dat elke misdaad grote gevolgen heeft voor de mensen die achterblijven. De vrienden en familieleden van de slachtoffers lijden er erg onder. Ook de politieagenten voelen zich schuldig als ze de moordenaar niet kunnen vinden. Deze zaak heeft de samenleving erg geraakt en heeft nog steeds invloed op mensen op de dag van vandaag. De serie zal ook praten over maatschappelijke problemen, zoals vrouwenhaat, racisme en geweld tegen vrouwen. Het zal laten zien hoe deze problemen in het verleden invloed hadden op de zaak en hoe ze nog steeds een rol spelen in onze samenleving. Dit zal ons helpen te begrijpen hoe we kunnen voorkomen dat zulke verschrikkelijke dingen in de toekomst gebeuren.

Bekijk hieronder de trailer op YouTube van de serie The Long Shadow:

 

De eerste aflevering van The Long Shadow was al te zien op ITV1 en ITVX op maandag 25 september 2023 om 21:00. Wekelijks komt er een nieuwe aflevering. De serie is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar daarvoor houden we je op de hoogte.

De reviews van IMDb en kijkers

IMDb geeft de serie The Long Shadow 8.9 sterren van de 10 (uit 46 reacties). Echt een sterke serie als we de kenners mogen geloven dus. Ook de ‘normale’ kijkers zijn enthousiast en laten zich uit op sociale media: