Unieke film The Lighthouse

In 2019 kwam de film genaamd The Lighthouse uit en de film maakte destijds veel bij de kijkers los. Met deze film heeft regisseur Robert Eggers een uniek verhaal neergezet. De film is volledig in zwart-wit, waardoor kijkers nog meer gevoel bij de film krijgen. In deze film reizen we namelijk terug in de tijd, naar het jaar 1890. Kijkers zien het verhaal van een vuurtorenwachter en een voormalige houthakker. Zo is de houthakker, genaamd Efraim Winslow, het hulpje van de vuurtorenwachter Thomas Wake. Ze verblijven samen op een klein eiland voor de kust van New England. Hun geïsoleerde bestaan zorgt uiteindelijk voor steeds meer spanningen. Wat begint als een routineklus, verandert al snel in een angstaanjagend avontuur waarin hun geestelijke gezondheid wordt getest.

 

Sterk acteerwerk

Het acteerwerk in deze film is zeer sterk. Willem Dafoe levert een buitengewone prestatie in zijn rol als vuurtorenwachter. Hij zorgt voor zowel humor als spanning. Ook Robert Pattinson die de rol speelt van de houthakker weet sterk te overtuigen met zijn ingetogen en meeslepende spel. Hun chemie op het scherm zorgt voor een boeiende dynamiek tussen de personages. De dialogen zijn scherp geschreven en onthullen geleidelijk steeds meer over de personages en hun angsten en verlangens. Ook scoort de film erg goed. Op IMDb scoort hij namelijk een 7.4 van de 10 sterren. Ook de kijkers zijn enthousiast en prijzen vooral het goede acteerwerk in de film. Zo regent het positieve reacties op X, voorheen bekend als Twitter.

Een greep uit de leukste reacties:

Binnenkort is de film op Netflix te zien

The Lighthouse combineert acteerwerk, adembenemende cinematografie en een beklemmende sfeer tot een unieke filmervaring. Als je houdt van films die je prikkelen en uitdagen, dan is deze film absoluut een aanrader! Gelukkig voor ons, liefhebbers van goede films, staat The Lighthouse binnenkort op Netflix, vanaf 15 november om precies te zijn.

Bekijk hieronder de trailer van The Lighthouse: