Waar gaat The Father over?

In de film The Father volgen we de eigenzinnige Anthony, die noodgedwongen bij zijn dochter Anne intrekt omdat hij niet langer voor zichzelf kan zorgen. Wanneer de situatie onhandelbaar wordt, roept Anne de hulp in van thuiszorgverlener Laura om wat verlichting te brengen. Maar Anthony is ervan overtuigd dat hij nog steeds op eigen benen kan staan en begint te geloven dat zijn naasten tegen hem samenspannen, verergerd door zijn fragiele geestelijke gesteldheid die met spoed achteruit gaat. Ondanks dat hij zijn eigen dochter niet meer herkent, blijven Anne, Laura en anderen in zijn directe omgeving onvermoeibaar voor hem zorgen.

Bekijk hier de trailer van The Father:

Welke acteurs en actrices spelen in de film?

In het midden van deze film staat niemand minder dan de legendarische Anthony Hopkins, die de rol van Anthony vertolkt. Tegenover Hopkins staat actrice Olivia Colman (bekend van The Crown), die de rol van Anne op zich neemt, de liefhebbende dochter van Anthony.

Naast Hopkins en Colman schittert ook een getalenteerde cast van ondersteunende acteurs, waaronder Mark Gatiss, Imogen Poots en Rufus Sewell.

Reviews van filmkenners en kijkers

De recensies liegen er niet om. The Father wordt unaniem geprezen. Met een IMDb-score van een 8.2 is The Father een absolute must-see die je niet mag missen. Ook fans hebben de film uiterst hoog zitten. Op Rotten Tomatoes scoort de film maar liefst 92% van de ‘gewone kijker’.

Ook fans thuis likken hun vingers af bij deze film. Diverse filmfanaten lieten hun tevredenheid horen op X/Twitter. Check hier wat positieve reacties op de film:

videoland film tweet the fatherAb

reactie kijker the father filmtweet film the father

Kortom, The Father is niet zomaar een film dus. Maak je klaar, pak een bakje popcorn en stel jezelf open voor deze emotionele reis. The Father is vanaf nu te streamen op Videoland.