Mike Flanagan produceert weer een succesvolle serie voor Netflix

The Fall of the House of Usher is een miniserie die op 12 oktober 2023 is toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het is een gotisch horrorverhaal gemaakt door regisseur Mike Flanagan en opgenomen in Vancouver, BC. De serie is losjes gebaseerd op het beroemde korte verhaal en ander werk van Edgar Allan Poe en dit bleek een sleutel tot succes te zijn.

De regisseur, Mike Flanagan, staat bekend om zijn enge films en andere populaire series op Netflix. Voor deze serie heeft hij zijn eigen angstaanjagende draai gegeven aan het verhaal van Edgar Allan Poe.

De verhaallijn van The Fall of the House of Usher

Het verhaal draait om een man genaamd Roderick Usher, gespeeld door Bruce Greenwood. Hij is de baas van een farmaceutisch bedrijf dat niet erg eerlijk te werk gaat. In het verhaal beginnen zijn kinderen op mysterieuze en gruwelijke manieren te sterven, en Usher moet zijn donkere verleden onder ogen zien.

De serie heeft veel bekende acteurs, waaronder Mark Hamill. Carla Gugino, een van de sterren, vertelt dat de serie grappig is op een duistere manier, maar ook diepere emoties raakt. Ze speelt een personage met speciale krachten. Overweeg jij om het te gaan kijken?

Bekijk hier de Netflix trailer:

 

Netflix-kijkers en critici zijn laaiend enthousiast

IMDb, een populaire website waar mensen films en tv-shows beoordelen, heeft deze serie beoordeeld met een score van 8.1 van 10 sterren. Op de beoordelingssite Rotten Tomatoes heeft de serie 90% gekregen. Veel recensenten vinden het een fantastisch eng verhaal dat ook leuk is om naar te kijken.

Op X, voorheen bekend als Twitter, stromen ook de reacties over de nieuwe serie binnen. Netflix-kijkers delen hun gedachten over hoe goede de serie dit is. Hieronder enkele voorbeelden van wat mensen zeggen: