Waar gaat de film The Crow over?

The Crow vertelt het verhaal van Eric Draven, een muzikant wiens leven brutaal wordt afgebroken wanneer hij en zijn verloofde door een om het leven wordt gebracht door gewelddadige bende. Op de verjaardag van hun dood keert Eric terug uit het graf als een bovennatuurlijke wreker, bekend als The Crow, om wraak te nemen op de verantwoordelijken.

De hoofdrol in de film, die een cultklassieker is geworden, werd oorspronkelijk gespeeld door Brandon Lee, wiens veelbelovende carrière tragisch eindigde toen hij per ongeluk werd neergeschoten tijdens de opnames van deze film.

Bekijk hier de trailer van de originele The Crow:.

De remake van deze film kan op kritiek rekenen

Nu, onder leiding van regisseur Rupert Sanders, wordt de remake van The Crow met argwaan bekeken door fans. Hoewel Sanders heeft verklaard dat hij een duistere romance wil creëren die thema’s van verlies en verdriet verkent en hiermee het origineel eer wil blijven doen, blijven velen sceptisch over de herinterpretatie van het geliefde verhaal. Hun voornaamste zorg ligt bij het feit dat geen enkele acteur Brandon Lee’s iconische vertolking van Eric Draven kan evenaren. Ze vrezen dat de remake de erfenis van Lee niet eer aandoet.

Voor veel fans blijft deze film verbonden met de nalatenschap van de overleden Brandon Lee, en ze geloven dat bepaalde films, als eerbetoon aan de oorspronkelijke acteur niet opnieuw gemaakt moeten worden voor modern publiek.

Mensen op X/Twitter laten zich nogal negatief uit op deze keuze. Bekijk hier wat voorbeelden: