The Batman openingsweekend een meevaller voor Warner Bros.

Volgens CNBC, zou Warner Bros. met The Batman mikken op een openingsweekend met een opbrengst van 110 miljoen dollar. Een méér dan prima resultaat. Des te meer, vanwege de tussentijdse en onvermijdelijke dip van de cinema-ervaring door de grote ‘C’.

 

The Batman is met deze opbrengst de tweede film die sinds maart 202 de honderd miljoen dollar in een openingsweekend voorbijgaat. Spider-Man: No Way Home is (verreweg) de nummer één met een forse opbrengst van 260 miljoen dollar.

 

Bioscoopervaring aan een comeback bezig?

Tientallen films, óók van Warner Bros. – die sloegen de bioscoopervaring algeheel over in de afgelopen paar jaar. Linea recta naar streamingdiensten zoals HBO Max werd opeens de modus. Je kunt begrijpen dat dit noodplan de portefeuille van filmmakers géén goed deed.

Zo startte de coproducent van The Matrix Resurrections pasgeleden een rechtszaak, omdat de bovengenoemde partij zich schuldig gemaakt zou hebben aan contractbreuk. De film kwam tegelijkertijd in de bioscoop uit, evenals op de bovengenoemde streamingdienst.

Meest donkere Batman-film tot nu toe in de bios te zien

Wie de gitzwarte sfeer van Joker uit 2019 kan waarderen, voelt zich geheid thuis in deze nieuwe spin-off van de bekende Batman-franchise. Het blijkt uit de vroege reviews dat het de donkerste Batman-film is tot heden. Als de nieuwste film zelfs de nieuwere delen als The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) overtreft daarin, dan kun je terecht afvragen of het niet méér een horrorfilm betreft.