The Banker toont een strijd voor succes

In The Banker volgen we het duo Bernard Garrett (Anthony Mackie) en Joe Morris (Samuel L. Jackson). De twee Afro-Amerikaanse mannen wonen in het Los Angeles van de jaren ’60, waarin discriminatie van etnische minderheden sterk aanwezig is in de maatschappij. Bernard benadert Joe met het voorstel om, ongeacht de ongelijkheid in de zakenwereld, een succesvol zakenimperium op te bouwen. Dit plan van aanpak is niet zonder tegenslagen, blijkt al gauw.

Geheime samenwerking

Dit plan van aanpak is niet zonder tegenslagen, blijkt al gauw. Bernard en Joe besluiten een blanke jongeman in dienst te nemen en hem het gezicht te maken van de bank waar zij eigenaar van willen worden. Zelf zullen zij chauffeur en schoonmaker worden in het bedrijf, zodat er geen argwaan zal worden opgewekt. Toch blijft hun succes niet lang onopgemerkt, met alle gevolgen van dien.

The Banker

Belangrijke thema’s in The Banker 

Afgaande op de trailer lijkt The Banker maatschappijkritische kwesties te behandelen én belooft de film acteerwerk van hoog niveau. Hiermee lijkt het veel op de film Just Mercy. Daar staat ook een Afro-Amerikaan centraal uit de geschiedenis die alles op alles zette om zijn community te helpen, ongeacht een racistische maatschappij.

Regisseur en release

The Banker is geregisseerd door George Nolfi. Dit is geen onbekende in Hollywood. Eerder schreef hij bijvoorbeeld al voor Ocean’s Twelve en The Bourne Ultimatum. De film komt op Apple TV+ te staan, de nieuwe streamingdienst van Apple. Niet alleen daar zal de film zichtbaar zijn: er staat ook een bioscooprelease op de planning. Vanaf 6 december zal dit zijn in de Amerikaanse bioscopen, daarna zal hij online worden gezet. Check de trailer hieronder voor een eerste preview.