Het verbindende verhaal van Testament: The Story of Moses.

Hoe ging het leven van Mozes eraan toe? Netflix vat dit samen in de nieuwe mini-serie Testament: The Story of Moses. Sinds de release van de mini-serie op 27 maart, is hij binnen korte tijd omhoog geklommen in de hitlijsten. Mozes’ verhaal wordt weergeven met de ingrijpende gebeurtenissen zoals de reis naar de Sinaï, en de toch door de rode zee.

Het leven van de profeet wordt op een unieke wijze weergeven. Verder zijn er verschillende mensen voor de mini-serie geïnterviewd, die zijn leven verder belichten. Wat hebben het jodendom, het christendom en de islam namelijk gemeen? Bij alle drie speelt Mozes een belangrijke rol. Zo wordt zijn leven verder omschreven door mensen uit die godsdienstige stromingen en experts. Een veelzijdige informatieve serie dus, die vanuit meerdere perspectieven beschreven is.

Check hieronder de trailer van de miniserie Testament: The Story of Moses:

 

Regie en cast van de mini-serie

De regie van de mini-serie is in handen van Benjamin Ross. Hij is ook bekend van The Frankenstein Chronicles. De rol van de Farao wordt gespeeld door Mehmet Kurtulus. De rol van Mozes is vervuld door Avi Azulay. De vrouw van Mozes, Sippora, wordt gespeeld door de Britse Dominique Tipper. Voor de rest komen er ook nog een hoop experts in de miniserie terug, die vertellen over het verhaal van Mozes.

Reviews van de Netflix-kijkers

De kijkers zijn enthousiast over de mini-serie. Het is dan ook niet voor niks dat de Testament: The Story of Moses zo goed scoort op Netflix. Op X (voorheen Twitter) doen een hoop lovende woorden over de serie de ronde. Wij hebben een aantal van deze reviews voor je geselecteerd. Check ze hieronder!

Testament: The Story of Moses

Netflix serie Mozes

Serie over Mozes

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe miniserie Testament: The Story of Moses? De serie is nu te bekijken via Netflix.