Tips om een telefoonnummer te vragen

Het blijft altijd een lastig moment, dus wij zijn er om je een duwtje in de rug te geven. Hier zijn 6 tips hoe je dat het beste kan aanpakken zonder als een tactloze hork over te komen.

 

1. Neem het initiatief

Als man wordt nou eenmaal gevraagd dat je soms het initiatief neemt. Je moet een beetje bluf én lef hebben. Het is dus zeker verstandig dat jij diegene bent die het initiatief neemt. Voorkom dat je een vrouw in de positie dwingt dat ze zelf haar telefoonnummer gaat aanbieden, want dit zal niet snel gebeuren.

2. Proef de verleiding

Weet je wel zeker dat er genoeg interesse is? Zorg er eerst voor dat er duidelijk een klik is. Jullie twee praten vaak en hebben het gezellig samen. Zorg dat je aan deze voorwaarden voldoet voordat je iemand om een nummer gaat vragen. Als je zeker weet dat de klik er is (vooral vanuit haar kant) dan kan je het een poging wagen.

3. Plaag haar een beetje

Je kunt het proberen door haar een beetje te plagen. Vertel bijvoorbeeld dat je haar gisteren wat wilde sturen, maar het helaas niet kon (ze zal echt wel weten dat het komt omdat je haar nummer niet hebt). Dit zal vast en zeker de hint geven waarna ze haar nummer of social media spontaan zal geven aan je.

friends appen

4. Zorg dat er iets op je mobiel staat dat zij wil

Misschien is er een kans om een foto te maken die zij ook graag zou willen hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op een feestje. Bied deze vervolgens aan haar aan en je hebt gelijk haar nummer gefixt.

5. Deel iets over een gedeelde passie

Waarschijnlijk hebben jullie al genoeg gesproken over wat jullie passies zijn. Het kan dan een goed idee zijn om dit aan te grijpen om iets over deze interesse te delen. Een meme, een interessant artikel of een andere wetenswaardigheid kan er zomaar voor zorgen dat je haar nummer krijgt zonder dat het geforceerd overkomt.

6. Vraag haar mening over iets

Er is vast iets bijzonders dat jij in je dagelijks leven doet. Dit is iets wat je kan gebruiken om haar mening erover te vragen. Misschien doe je bijvoorbeeld schilderen? Je kan dit aangrijpen als gespreksonderwerp. “Ik ben sinds een paar maanden bezig met schilderen, kan je je eerlijke mening geven over mijn progressie?” Een sneaky opening zoals dat kan heel soepeltjes leiden tot het veroveren van haar telefoonnummer. Dan moet je natuurlijk wel een beetje kunnen schilderen…