1. Je geniet van andermans succes

Talent is uiterst belangrijk. Echter is het belangrijker dat je kan werken in teamverband. Zet je ego opzij en maak wellicht individuele opofferingen wanneer het nodig is om ervoor te zorgen dat het team succes kan boeken. Dat is de spirit van een succesvol persoon.

2. Je maakt geen keuzes, je creëert keuzes

De meeste mensen komen met twee keuzes, namelijk: keuze A en keuze B. Succesvolle mensen creëren vaak nog een derde keuze. Wanneer je een belangrijke keuze moet maken zijn er twee voor de hand liggende oplossingen. Je hebt dan enkel keuze uit de beschikbare opties en je hoopt dat het gaat werken. Of je kan doen wat een echte entrepreneur zou doen: een betere oplossingen verzinnen voor het probleem.

3. De stem in je hoofd is luider dan alle andere stemmen om je heen

Sommige mensen twijfelen aan je plan, anderen bekritiseren het of keuren het af. Maar jij geeft daar helemaal niks om. Het is niet goed of fout, want je kijkt naar welke data je kan gebruiken voor je plan. Je gebruikt dit plan om tot een nog beter plan te komen. Je gelooft in jezelf.

4. Je hoeft niet gedisciplineerd te zijn,  je wilt enkel bij het vastgestelde doel komen

Je hoeft niet per se gedisciplineerd te zijn wanneer je weet welk doel je na wilt streven. Succesvolle mensen kunnen niet wachten om dingen te doen die hun dichter bij hun vastgestelde doel brengen. Zij hebben doelen, dromen en ze kennen elke taak die zij moeten uitvoeren.

Succesvol MAN MAN

Foto: Justus Hansen

5. Je bent een harder werker

Sommige mensen werken om een bepaalde vaardigheid of positie te genereren, zodat zij kunnen relaxen wanneer het is behaalt. Ze hebben er hard voor gewerkt en zijn blij (dat is opzicht niet erg: iedereen definieert succes op een andere manier) wanneer het desbetreffende doel behaald is. Maar wil je echt succesvol worden, dan wil je meer dan die ene vaardigheid of positie verkrijgen. Zij werken nog harder om zich te blijven ontwikkelen.

6. Je durft een movement in je ééntje te starten

De mens heeft snel de neiging om er bij te horen. Het zogenoemde ‘kuddegedrag’. Als iemand een idee heeft, neemt iedereen dat idee over en dat zorgt voor een bepaalde movement. Elke keer wanneer dit gebeurd is er een enkele persoon die op durft te staan. Een persoon die durft te zeggen wat anderen niet durven te zeggen en doet wat anderen niet durven te doen. Dit is een eigenschap van een succesvolle leider.

7. Je denkt: “Waarom ik niet?”

Het behalen van succes is niet gemakkelijk. Je krijgt onderweg te maken met ups & downs. Indien er iets verkeerd gaat, denken veel mensen “Waarom ik?

Succesvolle mensen denken daarentegen: “Waarom ik niet?”. Dit is een belangrijk punt wat je moet onthouden. Op tv zie je bijvoorbeeld een succesvol persoon en je denkt:” Dat is echt geweldig en als hij het kan, waarom ik niet?” Het gaat er hierom dat je niet alleen droomt, maar dat je deze dromen ook najaagt.

Komen deze punten bekend voor? Dan ben je misschien wel succesvoller dan dat je zelf denkt.