Misschien verhinderen een van deze oorzaken je werktevredenheid. Maar wanneer je alles hebt geprobeerd om je werk leuker te maken, maar je geen grote veranderingen ziet, is het misschien tijd om iets anders te zoeken. Hebben te veel van deze signalen betrekking op jou? Dan is het tijd om door te gaan.

1 Het bedrijf verkeert in zwaar weer

Heb je het gevoel dat het bedrijf waar je werkt niet lang meer zal bestaan? Grote kans dat je gelijk hebt. Uit onderzoek is gebleken dat 71 procent van de start ups binnen tien jaar de deuren sluit. Houd je ogen open voor aanwijzingen. Zijn er plotseling veel meetings, vertrekken veel werknemers, of moet voor elke kleine uitgave toestemming aan het management worden gevraagd? Dan is het misschien tijd om iets anders te zoeken, voordat je later wanneer het bedrijf failliet is tegen je ex-collega’s moet strijden voor een baan.

2 Er is geen ruimte voor verandering

Wanneer je van je baan houdt, maakt het je comfortabel om te blijven doen wat je doet. Maar, het is belangrijk dat elke baan je kwaliteiten omarmd en open staat voor eventuele veranderingen, anders wordt het lastig om te groeien. Voor jou als persoon maar ook voor het bedrijf zelf.

3 Je hoort er niet bij

Lijkt het alsof jij altijd de laatste bent die over een vordering binnen het bedrijf hoort? Wanneer je nooit wordt uitgenodigd voor een meeting, geen contact hebt met het top management of nooit iets hoort over een nieuw project waar iedereen zo enthousiast over is, ziet je baas je misschien alleen maar als een opvulling van het bedrijf in plaats van je kwaliteiten te waarderen. Misschien even nadenken of je zo gezien wilt worden.

baan-opzeggen-tekenen-manman

4 Je weet meer dan je baas

Wanneer jij er niet op vertrouwt dat je baas de goede keuzes maakt en jij het gevoel hebt er meer verstand van te hebben, zorgt dit ervoor dat je altijd maar onzeker zult blijven over het bestaan van je baan. Als een leider van een bedrijf geen goede beslissingen kan maken, gaat het op den duur een keer fout.

5 Je hebt een hekel aan je baan

We hebben allemaal wel eens die maandag dip. Maar wanneer het bij jou doorgaat tot een vrijdag dip, moet je je afvragen of je nog wel zo gelukkig bent met het werk dat je doet. Blijf niet tegen jezelf zeggen dat je gewoon een slechte week had, als je weet dat de weken die komen gaan er hetzelfde uit zien.

6 Je passie is weg

Passie is de sleutel tot succes. Je kan je baas, je collega’s of je kantoor nog wel zo geweldig vinden, wanneer je passie voor je werk weg is, is het game-over.

7 Je gezondheid lijdt onder je werk

Als je op het punt bent gekomen dat je lichamelijke klachten krijgt, zoals een depressief gevoel, hoofdpijn of stress, wordt het tijd om na te denken waar dit vandaan komt. Ben realistisch naar jezelf, komt dit door je werk? Denk er dan eens over na om het wat rustiger aan te doen of om misschien een andere baan te zoeken.

Voordat je besluit om bij je huidige baan te vertrekken, zorg dat je wel een plan hebt. Je kan het je waarschijnlijk ook weer niet veroorloven om maanden zonder werk te zitten, omdat je te vroeg ontslag hebt genomen. Ga na waar jij echt gelukkig van wordt en waar je passie ligt. Wil je nog veel van de wereld zien, maar belemmert je werk je hierin? Wie weet is het worden van een digital nomad wel iets voor jou.