De Taur elektrische step is sneller dan Usain Bolt

Het idee voor de Taur elektrische step kwam eigenlijk vrij snel. Die dingen zijn leuk en snel, maar ze hebben vaak een probleem: je kunt er alleen gebruik van maken op een gladde ondergrond. Volgens Carson Brown, medeoprichter en hoofdontwerper van het bedrijf, gaat zijn product zorgen voor een compleet nieuwe revolutie. Het ding is namelijk niet alleen snel en wendbaar, maar is het ook mogelijk om de scooter te gebruiken op regenachtige dagen. Er is dus goed over nagedacht en dat blijkt ook uit de uitklapbare pedalen op de step. Die zorgen ervoor dat de bestuurder rechtop blijft staan en de focus op het verkeer houdt.

 

Extra grote wielen voor meer grip op de weg

De e-step heeft een frame van een aluminiumlegering, wat ook wordt gebruikt in de vliegtuigindustrie. Het heeft een matte poedercoating en is uitgerust met grote wielen zodat de step ook op in de stad te gebruiken is. De banden van Continental zijn van het anti-lek type en zijn omwikkeld met Kevlar voor de nodige versterking. Je zult het echter wel zonder vering meten doen. Op zich geen probleem doordat de banden zodanig zijn ontworpen dat de luchtdruk laag genoeg is om hobbels en andere oneffenheden in het wegdek makkelijk te kunnen nemen. Mocht je de band toch moeten vervangen, dan doe je dat ik minder dan een minuut.

 

De e-scooter heeft een actieradius van 35 kilometer

De batterij goed voor een actieradius van 35 kilometer bij een volledige lading. Dat opladen gaat overigens relatief snel: in krap drie uur beschik je weer over een volledig opgeladen accu. Heb je wat meer haast dan kan je de batterij in twee uur tijd al voor 80% opgeladen hebben. De Taur beschikt over een motor van 500 W, wordt geleverd met drie verschillende rijmodi en heeft een topsnelheid van 39 km / u. Dat is behoorlijk snel voor een elektrische step. Overigens is de kans groot dat je die snelheid nooit in de praktijk zult halen: de step wordt begrensd op de maximale snelheid conform de wetgeving van het land waar de step wordt afgeleverd. Het sturen is nog leuker: dit doe je niet met een stuur, maar met een joystick met duimbediening. Aan het remmen is ook gedacht: dit gebeurt door middel van hydraulische remklauwremmen aan de achterkant.

Voor 995 dollar is de Taur van jou

De Taur step kan worden ingeklapt om het eenvoudig te vervoeren in de auto, bus of trein en weegt slechts 15.5 kilo. Nog meer technische hoogstandjes gewenst? Het ontgrendelen of op slot zetten doe je met behulp van Bluetooth (of met een RFID keycard. Met de eerder genoemde app kun je ook het beveiligingsalarm instellen, de snelheid beperken en notificaties ontvangen.

Een aantal jaar geleden werd deze step dus een groot succes op Kicktarter en nu is het mogelijk om hem via de website van Taur te bestellen. Je kan dit doen voor 82 dollar per maand, voor een periode van 12 maanden of je kan ervoor kiezen om direct 995 dollar neer te leggen voor deze elektrische unit.