10. Dancing Queen – ABBA

Op de tiende plaats vinden we Dancing Queen van de Zweedse popgroep ABBA. Een klassieker voor bruiloften: de bruid is natuurlijk op haar eigen bruiloft voor één keer de dancing queen van de avond!

 

9. Wannabe – Spice Girls

Natuurlijk staan ook de Spice Girls in de lijst en nemen een bescheiden negende plaats in. Het nummer Wannabe doet het vooral goed bij bruidsmeisjes en garandeert dat iedereen uit zijn stoel zal opspringen.

 

8. Mr. Brightside – The Killers

Het nummer Mr. Brightside van The Killers was al niet weg te denken uit elke willekeurige bar of club, maar ook op bruiloften doet dit nummer het gegarandeerd goed! Waarschijnlijk doe je hier met name je eigen vrienden een plezier en zullen je ouders je wellicht nietszeggend aanstaren.

 

7. Crazy in Love – Byoncé ft. JAY Z

Als het nummer Crazy in Love van Byoncé eenmaal wordt gedraaid is de dansvloer voor niemand meer veilig. Vooral bij de dames valt dit lied goed in de smaak: pas dus op dat niet één van jouw tantes de show gaat stelen.

 

6. Thinking Out Loud – Ed Sheeran

Natuurlijk moet er tijdens een bruiloft ook altijd een openingsdans plaatsvinden. Het nummer Thinking Out Loud van Ed Sheehan is daarvoor een uitermate geschikte en populaire optie. Het nummer staat op maar liefst 6141 Spotify-playlists voor bruiloften!

 

5. Perfect – Ed Sheeran

Alsof één nummer in de top-10 bruiloftliedjes niet voldoende is, doet Ed Sheeran het ook met zijn lied Perfect erg goed op bruiloften. Dit nummer doet het met 6358 hits in Spotify-playlists nóg iets beter dan Thinking Out Loud.

 

4. Shut Up And Dance – WALK THE MOON

Het nummer Shut Up And Dance van WALK THE MOON staat inmiddels ook in bijna ieder bruiloft-draaiboek. En dan komt omdat het gewoon een knaller is: bereid je voor op een volle dansvloer én een kapot dak!

 

3. Yeah! – Usher ft. Lil John and Ludacris

Ondanks het feit dat het nummer Yeah! van Usher al bijna 20 jaar oud is, wordt het nog steeds veelvuldig gedraaid op bruiloften. En dat is ook niet zo gek: de beat van Lil John, de flow van Ludacris en de stem van Usher zijn tijdloos én onweerstaanbaar. Het nummer brengt de meest bizarre en ongebruikelijke dansmoves in ons naar boven!

 

2. Marry You – Bruno Mars

Je zat er waarschijnlijk al op te wachten, want het nummer Marry You van Bruno Mars kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Het nummer is zelfs het op één na populairste lied aller tijden om op bruiloften te draaien.

 

1. I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston

Met bijna 11.000 hits in Spotify-playlists voor bruiloften is het nummer I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston de absolute koploper! Werkelijk iedereen zal bij het horen van dit lied uit zijn of haar stoel komen, van jong tot oud. Het draaien van dit nummer op je bruiloft zal ervoor zorgen dat alle gasten de longen uit hun lijf schreeuwen, dus zorg ervoor dat je de volgende dag niet al teveel hoeft te praten.