Sterkste bier ter wereld

Terwijl je wellicht je hand niet omdraait voor een of twee biertjes, gaat dat in het geval van de Snake Venom niet op. Het is met afstand het sterkste bier ter wereld. Nu valt er wel wat af te dingen op die titel. Bier bevat immers normaal gesproken zo’n 5 procent, een enkele uitzondering daargelaten. Gerstewijn zou in dat geval een beter benaming zijn. Dat maakt producent Brewmeister, een biermerk van de Schotse Keith Brewery Ltd namelijk niks uit.

De brouwers bedachten het product al in 2013 en sindsdien is het een van de meest populaire biersoorten in het assortiment geworden. Het bier is amberkleurig en is een zogenaamd versterkt bier. Het resultaat laat zich natuurlijk raden: het ziet eruit als bier, maar heeft de smaak van een behoorlijk sterke drank. Dat is natuurlijk niet vreemd, het ‘bier’ bevat meer alcohol dan een cask strength malt whisky. Dat is op zich al een hele prestatie.

Snake Venom

Dat deze Snake Venom niet voor de onervaren drinker is, moge duidelijk zijn. Een gewoon pilsje bevat normaliter zo’n 5%. Een speciaal bier kan doorschieten richting de 10% en wijn blijft in veel gevallen beperkt tot hooguit 14%. Het is dus duidelijk dat dit drankje eerder thuis hoort bij de sterke dranken als whisky en jenever.

Mocht je dus ooit in de verleiding komen om dit biertje te bestellen, doe het dan rustig aan. Het wegwerken van een halve liter kun je beter uit je hoeft laten en zelfs voor de meest ervaren drinker is het advies om het rustig aan te doen. Gewoon inschenken in een whiskyglas is wellicht nog het beste.

sterkste biertje ter wereld meeste alcohol

Het is zelfs zo sterk dat je er alleen in ‘kleine doses’ van zou moeten genieten met een aanbevolen hoeveelheid van 35 ml, wat iets meer is dan een enkele dosis. Elke fles van 330 ml wordt overigens geleverd met een certificaat van echtheid, bovendien mogen geïnteresseerde klanten niet meer dan twee flessen tegelijkertijd bestellen. Dit zou voldoende waarborg moeten zijn voor een verantwoord drinkpatroon. Of het de moeite waard is moet nog blijken, volgens de producent zijn er in ieder geval genoeg liefhebbers. Of dat het gevolg is van het hoge percentage is niet bekend. Aan de smaak zal het in ieder geval niet liggen.Het is een zoete drank, met een nootachtig aroma, een fruitige smaak en een vurige, intense afdronk.

Ook verkrijgbaar in Nederland

Mocht je het zelf willen bestellen, dan kunnen we je in ieder geval vertellen dat het ook in Nederland te koop is. Of het de moeite waard is, is een heel ander verhaal natuurlijk. In dat geval mag je zo’n 90 euro aftikken, maar dan kan je jouw vrienden in ieder geval wel een meer dan bijzonder biertje voorschotelen.