‘De beste Nederlandse thriller-serie van het afgelopen jaar’ komt naar Netflix

Het Gouden Uur is een meeslepende serie die binnen een jaar na zijn debuut bij de Nederlandse Publieke Omroep zijn weg naar Netflix vindt. Met maar liefst een half miljoen kijkers per aflevering was dit al een succes voor NPO, maar we begrijpen dat velen van jullie het waarschijnlijk gemist hebben. Geen zorgen, want nu krijgen jullie de kans op Netflix.

 

De verhaallijn van Het Gouden Uur

Deze zesdelige thrillerreeks volgt de ervaren rechercheur Mardik Sardagh (gespeeld door Nasrdin Dchar). In een turbulente periode van terroristische aanslagen in Nederland wordt hij geconfronteerd met een wel heel bijzondere zaak: één van zijn jeugdvrienden staat onder verdenking. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) ook nog eens zijn twijfels bij de integriteit van Sardagh zelf. Zou hij wellicht meer betrokken zijn dan op het eerste gezicht lijkt?

het gouden uur netflix goede nederlandse serie

Vanaf 14 september kunnen we allemaal de duik in het onbekende nemen met Het Gouden Uur op Netflix. De titel verwijst naar het kritieke eerste uur na een aanslag, een tijdsbestek dat het beste én het slechtste in mensen naar boven brengt, zoals de beschrijving ons vertelt. Hierin nemen paniek en angst de regie over, wat resulteert in een aangrijpend schouwspel.

Het Gouden Uur wordt door IMDb beoordeeld met een 7,7/10 sterren. Een meer dan prima score dus! Ben je al nieuwsgierig? Goed nieuws, want de trailer is al beschikbaar om te bekijken. Deze vind je in de YouTube-video hieronder: