1. ZeeZout

Aanraken. Dans. Deel. Luisteren. Ontdekken. Lachen. Zoeken. Vinden – op Ramses Shaffy-achtige wijze wordt het ZeeZout-festival geïntroduceerd. Wat ooit begon als een klein feest in Amsterdam, is uitgegroeid tot één van de grotere elektronische festivals in Nederland met bezoekers van over de hele wereld. De samenkomst van muziekliefhebbers en party lovers zorgt voor een gegarandeerd feest. Namen als Dr. Rubinstein, Skin On Skin en Nena brengen jou gegarandeerd aan het dansen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZeeZout (@zeezout_nl)

Dit gezellige festival vindt op 2 september plaats op een bekende evenementenlocatie in onze hoofdstad, namelijk in de Tuinen van West. Scoor de aller, allerlaatste tickets hier!

2. Mysteryland

Juich van 25 tot en met 27 augustus Max Verstappen naar de overwinning op Zandvoort, maar maak ook zeker even tijd voor deze absolute klassieker: Mysteryland. Met een gevarieerde mix aan genres en artiesten is er echt voor ieder wat wils. Wie zien we in de line-up? Onder andere Jonna Fraser, Sunnery James en Ryan Marciano, James Hype, Alesso en ga zo nog maar even door.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official)

Mysteryland kan je als liefhebber van elektronische muziek eigenlijk niet missen. Maak een inspirerende reis door muzikale dimensies van house tot hardstyle, techno tot urban en alles daar tussenin. Met 133.000 bezoekers in 2022 behoort dit muzikale feest in Noord-Holland tot één van de grootste festivals van Nederland. Het festival viert dit jaar ook nog eens haar 30-jarig bestaan, en dat willen ze weten ook. Niet zonder reden gingen de kaarten als warme broodjes over de toonbank, maar er zijn er nog een aantal te krijgen! Reserveer vooral nog een plekje op de camping voor het ultieme festival-gevoel. Check de site voor meer informatie en tickets.

3. TAPT

Bierliefhebbers opgelet! Ook dit jaar vindt weer het mega-gezellige TAPT Festival plaats. Drinken, eten, dansen, spelen… en repeat. TAPT Festival is van oorsprong een bierfestival in een nieuw jasje, maar is eigenlijk zoveel meer dan dat. Tegenwoordig doet dat de omschrijving van het festival te kort: het is een laagdrempelig, knus en gezellig festival, met heel veel mooie bieren en wijnen, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen en uiteindelijk dus één groot feest! De ideale plek voor de fijnproever en culinaire liefhebber. Met een gevarieerde mix aan house, urban, disco, r&b, hip hop is er voor dit 18+ feest ieder wat wils.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAPT Festival (@tapt_festival)

Het TAPT-festival is deze zome in zowel Amsterdam als Rotterdam nog te bezoeken: in de havenstad op 26 augustus op het Heemraadsplein en in de hoofdstad op 16 september in het Rembrandtpark. Check de site voor de laatste ticketsBe there.

4. Lofi (het hele jaar door)

Dit is niet alleen in augustus en september de  het hele jaar door is dit een ware hotspot in Amsterdam. Hier is een oude GVB-busgarage omgebouwd tot een brute club waar je de tofste warehouse raves mee kan maken. Ook kunnen de voetjes van de vlucht in de buitenlucht wanneer het zomerse zonnetje schijnt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lofi (@lofi.amsterdam)

Maar deze locatie heeft nog veel meer te bieden. Lofi biedt namelijk regelmatig de mogelijkheid tot het kijken van films, te genieten van heerlijke borrels of deel te nemen aan andere toffe events. Bekijk de website van Lofi voor de agenda.

5. Amsterdam Wine Festival

Vino, vino, waar is de wijn?… Nou, op het Amsterdamplace to be, Wine Festival, dat van 28 september tot 1 oktober plaatsvindt in de Westergasfabriek! Kom meer dan 300 verschillende wijnen te proeven uit alle wind- en wijnstreken van het Noordelijk en Zuidelijk halfrond. Hier drink je onontdekte wijn en klassiekers, van unieke kelderschatten tot fameuze parels.

Op het Amsterdam Wine Festival komt alles bij elkaar. Muziek, de beste wijnen in combinatie met met de culturen uit de wijnlanden en acts. Denk aan bands uit de wijnlanden, sabreren en nog veel meer. De dag zal ingevuld worden met live DJ’s en bands. En ook voor de kleinsten is er genoeg te doen! Laat ze schminken, schilderen of tekenen in de kinderhoek onder het genot van een glaasje kinderchampagne. Het met de paplepel ingieten neemt zo hele andere vormen aan. Het perfecte uitje voor het gezin. Bekijk de site voor meer informatie en de laatste tickets.