De tablet wordt steeds vaker gezien als volwaardig apparaat

In de begindagen van het tablet-tijdperk werd de ‘mini-computer’ voornamelijk gezien als een leuke gadget. Men kon wel iets met een tablet, zoals video’s bekijken en games spelen, maar het échte werk van een computer kon niet geëvenaard worden. Logisch ook, een tablet moest (en moet nog steeds) compact zijn, dus ruimte voor sterke hardware is er niet.

Toch staat ook de industrie van tablets niet stil en ontwikkelt de mini-computer zich in sneltreinvaart. Het gevolg: men kan steeds vaker allerlei taken volbrengen met enkel de tablet op zak. Dit maakt dat we onze vrijheid beetje bij beetje zien groeien. Wat werplek-gebondenheid betreft dan. Merken laten steeds meer ontwikkeling zien op het gebied van tablets en de laatste ontwikkeling daarin komt van Lenovo. De producent van computerhardware en consumentenelektronica heeft namelijk een wel heel veelzijdige creatie gemaakt. Maak kennis met de Lenovo Yoga Book C930.

lenovo yoga tablet c930 gadget MAN MAN

Twee is altijd beter dan één

Zoals hierboven al aangegeven is functionaliteit voor een tablet natuurlijk essentieel. Het liefst wil je zoveel mogelijk kunnen doen met je tablet, maar dit moet niet ten koste gaan van de usability en de praktische eigenschappen. Dus besloot Lenovo het beste van beide werelden te combineren. Een tablet met laptop-achtige functionaliteiten welteverstaan.

De Lenovo Yoga Book C930 kan namelijk ‘gewoon’ als laptop gebruikt worden, maar is door de toevoeging van een tweede scherm (op de plek van het toetsenbord) én een innovatieve body eveneens te gebruiken als multifunctionele tablet. Het is dus een combinatie van beide werelden, wat dit apparaat meteen tot een veelbelovend kijkje in de toekomst maakt. De behuizing is zodanig gemaakt dat je de Yoga Book C930 dubbel kunt vouwen en kunt gebruiken als een traditionele tablet.

lenovo yoga tablet c930 gadget MAN MAN

Het QHD-scherm functioneert zoals ieder ander scherm, terwijl het tweede scherm met behulp van ‘E-ink’ met één druk op de knop kan veranderen in een toetsenbord, e-reader of notitieblok. Het oogt niet alleen zeer strak, het is ook nog eens heel erg praktisch in gebruik. We waren in eerste instantie nogal sceptisch over het ‘touch’ toetsenbord, maar Lenovo heeft door enkele innovatieve toepassingen een zeer goed gebruiksgemak neer weten te zetten. Het toetsenbord maakt namelijk gebruik van AI (Artificial Intelligence) waardoor je typsnelheid en nauwkeurigheid tijdens het gebruik verbeterd wordt.

Praktisch in iedere gebruikssituatie

Doordat de Yoga Book C930 zeer dun is (9,9mm) heb je geen moment last van de twee delen. Sterker nog, de afweging tussen ‘laptop-stand’ en tablet-stand is zodanig uitgebalanceerd dat het werken met deze gadget geen enkel euvel kent. De combinatie van twee werelden (en meer) biedt een goede kijk in de toekomst van volwaardig tablet-gebruik.

Het systeem maakt gebruikt van Windows OS, waardoor je snel doorhebt hoe alles werkt en wat er mogelijk is. Bovendien maakt de horlogeband-scharnier het mogelijk om je tablet/book op diverse wijze te gebruiken. Denk dan aan een praktische stand voor het kijken van video’s of series, of een platte stand bij het lezen van een e-book of andere lange teksten.

lenovo yoga tablet c930 gadget MAN MAN

Met de toevoeging van de Precision Pen zijn de mogelijkheden eindeloos. De Bluetooth-pen zorgt ervoor dat je op iedere gewenste manier gebruik kunt maken van de functionaliteiten van de tablet. Bovendien heeft Lenovo de Yoga Book C930 voorzien van een batterij die bij algemeen gebruik zo’n 9 uur lang meegaat. Komen we meteen terug op het stukje ‘praktijk’. Je hoeft dus niet constant rekening te houden met netstroom, wat het meteen een prettige tool merkt voor werk on the go.

Screen Shot 2019-02-18 at 09.18.51

C930 - 13,9 Inch

Lenovo Yoga Book €1.649 Shop nu
Screen Shot 2019-02-18 at 09.18.31

C930 - 10,8 Inch

Lenovo Yoga Book €1099 Shop nu

Tablets maken zo een opmars als volwaardige tool voor werk én ontspanning

Door een combinatie van meerdere factoren worden tablets steeds meer een volwaardig partner op het gebied van werk. De krachtige desktop of die zware laptop is nog steeds breder inzetbaar door grotere hardware mogelijkheden – zo eerlijk moeten we dan ook weer zijn. Toch valt het op dat tablets niet langer enkel een leuke ‘gimmick’ zijn. Je kunt steeds meer voor elkaar krijgen met een goede tablet en de Lenovo Yoga Book C930 is hier hét bewijs voor. Uiteraard blijft het praktisch aspect vooropstaan. Mocht je op zoek zijn naar een goed alternatief voor je zware laptop, dan is dit een sterke optie.

Screen Shot 2019-02-18 at 09.17.34