DGTL Amsterdam 2019, een goed begin van jouw festivalseizoen

In het weekend van Pasen (19, 20 en 21 april) vindt het DGTL Amsterdam 2019 plaats. Ook dit jaar is het festival weer op het felbegeerde terrein van de NDSM-werf te vinden. Met meer dan 60 artiesten is de line-up dit jaar dan ook beter dan ooit tevoren. Daarnaast kunnen de danspasjes het gehele weekend doorgaan, aangezien je na het festival door kunt gaan in de Warehouse of Shelter. Zo ben je verzekerd van een weekend om nooit te vergeten. Het festival opent zaterdag en zondag om 12:00 en sluit om 07:00 de volgende dag. Mocht je echt niet kunnen wachten tot de zaterdag, dan kan je vrijdagavond al naar de pre-party gaan. En ben je bang dat je na zo een hele dag feesten niet meer thuiskomt? No worries. DGTL heeft dit jaar voor het eerst haar eigen camping.

Line-up

Laten we beginnen met de line-up van DGTL Amsterdam 2019, deze is om van te watertanden. Zo is er dit jaar Disclosure te zien, bekend van de hitjes “Latch” en “You and me”. Maar ook voor de fans van de hardere techno is genoeg te beleven, zoals Maceo Plex, Dax J, Dixon, Laurent Garnier, Ben Clock en vele andere. De drie festival dagen van DGTL zijn ook dit jaar weer onafgebroken goed in elkaar gezet, aan top artiesten geen gebrek.

DGTL 2019 MAN MAN 01

Kunst

Niet alleen muziek speelt een belangrijke rol op DGTL Amsterdam 2019, ook kunst is van belang. Zo zijn er culturele en artistieke projecten die een belangrijke rol spelen in de identiteit van DGTL. Er is een grote variëteit aan conceptuele kunstprojecties en -installaties  zodat de bezoeker onderdeel is van de tentoongestelde kunst. Van industrieel tot gerecyclede kunst, het is een integraal onderdeel van het totale concept van DGTL. Het brengen van een ongeëvenaarde festivalervaring van waaruit mensen iets extra’s kunnen afleiden. Een gevoel, een openbaring, een idee, een inspiratie.

DGTL 2019 MAN MAN 02

Sustainability project

Op het festival zijn ze terdege bewust van de milieueffecten die het met zich meebrengt. Daarom staat DGTL ook voor duurzaamheid. Voor DGTL Amsterdam 2019 zijn er dan weer enkele projecten bijgekomen waar rekening mee gehouden wordt. Zo verfijnen zij dit jaar enkele van hun circulaire systemen, terwijl het hiernaast ook enkele duurzaamheidsprojecten start. Een aantal van die projecten zijn onder andere: geen vuilnisbakken meer, milieuvriendelijke toiletten, geen voedselverspilling en nog veel meer. Tot slot hebben ze als doel om voor DGTL 2020 het eerste circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld te worden. Een streven wat alleen maar kan rekenen op waardering.

 

Een festival dat niet alleen vanwege haar fijne sfeer, goede muziek en mooie art impressions een bezoekje waard is, maar ook vanwege het oog op duurzaamheid. En wat is nou fijner dan een festival bezoeken en kunnen zeggen dat je het milieu aan het redden bent? Tijd om je vrienden op te trommelen om samen het festival seizoen af te trappen.