In Synchronic krijgen twee eerstehulpverleners de schrik van hun leven

De personages Dennis (Jamie Dornan) en Steve (Anthony Mackie) zijn allebei eerstehulpverleners. Een nobel en goed beroep, maar tevens een beroep waarbij je wordt geconfronteerd met heftige gebeurtenissen. Tijdens één avond worden ze opgeroepen om een vrouw te helpen de niet meer voor rede vatbaar lijkt. Het lijkt te maken te hebben met een mysterieus verboden middel. Na de oproep blijkt dat vooral Steve het lastig vindt om nog goed te functioneren. Het zorgt voor frictie tussen de twee mannen, waarna Steve beetje bij beetje het gevoel krijgt dat hij gek aan het worden is. Al gauw is Synchronic één van de meest bizarre films die je in tijden hebt gezien.

 

Een sterke mix van sciencefiction en horror

Het plot van Synchronic kan lastig worden uitgelegd. Daarvoor is het het beste om de trailer te zien, waarin het verschil tussen fictie en de werkelijkheid steeds lastiger te onderscheiden wordt. Wat dat betreft hebben regisseurs Justin Benson en Aaron Moorhead hun taak goed vervuld. Het duo werkte eerder ook al samen aan meerdere horrorproducties. Met het bizarre en beklemmende concept van Synchronic leren de twee wederom een sterke horrorfilm af.

Synchronic

De acteerprestaties van Jamie Dornan en Anthony Mackie in de film worden de beste van hun carrière genoemd. Dat zegt nogal wat. Zo was Anthony Mackie te zien in The Hurt Locker en als Falcon in de Marvel-films. Jamie Dornan speelde onder andere in The Siege of Jadotville en in de Netflix-serie The Fall. 

Deze film kan je online huren of kopen via Google Play. Kijk hieronder allereerst de trailer van Synchronic: