Je bent onsympathiek

Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen. Zo is het erg onsympathiek als je een verhaal of pitch begint zonder überhaupt eerst interesse te tonen in wie je voor je hebt staan. Begin een gesprek dus altijd met small talk. Gaat het hele gesprek alleen maar over jou? Dan doe je wederom wat fout. Een gesprek voer je met twee mensen, dus toon een beetje respect en toon wederom wat interesse in jouw gesprekspartner. Ben jij geneigd om een gesprek te staken en weg te lopen zodra je iemand ziet die jij op dat moment interessanter vindt? Jep, you guessed it: onsympathiek als maar kan.

sympathiek man man 02

Lichaamstaal

Als jij je in alle bovenstaande punten hebt herkend, doe je iets goed mis. Als jij een goede gesprekspartner wilt zijn is het allereerst belangrijk om op jouw lichaamstaal te letten. Het is het beste om een open houding aan te nemen, je een beetje naar jouw gesprekspartner toe te buigen en oogcontact te maken. Let ook op jouw gezichtsuitdrukking en probeer geïnteresseerd over te komen.

Zo kom je sympathieker over

Naast lichaamstaal, zijn er nog andere dingen die belangrijk zijn als je sympathiek over wilt komen tijdens een gesprek. We hadden het al eerder over, maar zoals gezegd is small talk erg belangrijk. Als je niet weet waar je het over moet hebben, begin dat over een actualiteit of vraag naar wat voor werk die persoon doet. Ook doorvragen op iets wat iemand zegt of verteld, maakt je al een stuk sympathieker doordat je laat merken dat je daadwerkelijk aan het luisteren bent. Mocht je het gesprek toch willen of moeten afkappen, blijf dan ook in dit geval gewoon beleefd. Geef een goede reden om het gesprek af te kappen en loop niet zomaar weg.

Vind jij sympathiek zijn niet voldoende? Zo ben je charismatische man.