Een veelzijdig design zonder compromissen te sluiten

Het creëren van een goed horloge is niet zozeer om het meest complexe uurwerk te fabriceren en dat in een kast van edelmetaal te huizen. De kunst zit ‘m in het ontwerpen van een horloge dat door meerdere smaken geapprecieerd kan worden. Zoals we al vaker hebben gezegd is een horloge heel persoonlijk. Voeg er complicaties aan toe en je neigt al gauw naar een zeer specifieke doelgroep. Neem dan bijvoorbeeld het sportieve karakter van een chronograaf: dit zorgt er meteen voor dat het eigenlijk niet past bij een formele stijl of setting. Juist daar ligt de kunst van balans en het creëren van veelzijdigheid.

swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN(2)

SKINBRUSHED

Swatch €135 Shop nu
swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

SKINNOIRIRON

Swatch €135 Shop nu

De nieuwe Swatch Skin Irony-collectie is wat ons betreft het perfecte voorbeeld van zulke horloges. Horloges die – zonder te schreeuwen – precies passen in het plaatje dat jij voor ogen hebt. Daar komt het minimalisme om de hoek kijken. Een aspect dat bijdraagt aan de stille kracht van een, voor het oog, ogenschijnlijk simpel ontwerp. De nieuwe Swatch Skin Irony-collectie lijkt dit puntje op uitmuntende wijze ingevuld te hebben.

De Swatch Skin Irony-collectie put kracht uit het minimalisme

Een horlogeliefhebber weet dat Swatch in het verleden én heden ten dage zeer respectabele producten weet te realiseren. Het mooie aan de horloges van Swatch is het feit dat ze vaak uitgaan van de kracht van eenvoud en daaromheen de juiste materialen en design-benaderingen samen laten komen. Deze nieuwe Skin Irony-collectie is exact hetgeen we omschrijven. De horloges zijn herkenbaar, maar tegelijkertijd onopvallend. Het zijn complimenterende accessoires die uitdragen wat een horloge moet zijn: praktisch én subtiel aantrekkelijk.

swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

Er wordt wel eens gesproken over ‘compenseren’ als iemand een horloge draagt met een extreem opvallend voorkomen. Denk dan aan diamanten, felle kleuren en zo enorm veel details dat je hoofdpijn krijgt wanneer je er naar kijkt. Al deze zaken komen niet ter sprake bij deze nieuwe collectie van Swatch. Er is gebruik gemaakt van karakteristieke lijnen die zijn vertaald naar de hedendaagse wensen van de horloge-consument. Het resultaat is een collectie van maar liefst 8 nieuwe modellen, elk met z’n eigen charme en kracht.

Diversiteit door kleur en afwerking

De 8 modellen uit de Skin Irony-collectie worden gekenmerkt door verschillende afwerkingen en kleuren. Zo kun je met de goudkleurige Skinlingot een statement maken, zonder daarin door te slaan. Echter kun je het ook iets bescheidener aanpakken door voor bijvoorbeeld de Skinbrushed te nemen – een zwart/bruin kleurenschema. Uiteraard is het niet alleen de afwerking en de keuze voor materialen die deze nieuwe collectie een minimalistisch design geven. Het is eveneens het esthetisch aspect in de vorm van een zeer dunne kast die bijdraagt aan de minimalistische uitstraling.

swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

SKINLINGOT

Swatch €175 Shop nu
swatch skin irony-collectie horloges sieraden MAN MAN

SKINPOLE

Swatch €145 Shop nu

Door een dikte van slechts 5,8mm heeft Swatch opnieuw een collectie weten te creëren die bijdraagt aan het complimenteren van de drager, in plaats van het leiden van een eigen leven. Precies zoals een horloge in onze optiek hoort te zijn. Een bijdrage, niets meer, niets minder. Door de vloeiende kastvorm en het ontbreken van op zichzelf staande ‘lugs’ loopt de kast mooi over in iedere band én smelt het door z’n dikte (of juist het ontbreken daarvan) perfect samen met je pols. Eigenschappen die allen bij elkaar zorgen voor een horloge dat geschikt is voor ieder moment.

Of je nu op zoek bent naar een horloge voor een sportieve stijl, of juist een horloge wil dragen op weg naar een zakenlunch, deze nieuwe Swatch Skin Irony-collectie is perfect geschikt voor ieder moment. Door de horloges zowel op stalen bandjes als op rubberen en lederen banden aan te bieden heeft iedereen binnen de doelgroep van horlogeliefhebbers een potentiële optie tot z’n beschikking. Juist die veelzijdigheid zonder heel erg gek te doen is wat ons aanspreekt aan dit horloge.