Misschien heb je ergens wel eens gehoord over SushiSamba en dacht je op een avond je vriendin eens te verassen en haar mee uiteten te nemen naar deze chique tent. Waarschijnlijk bleef het bij die gedachte, want een avondje uiteten bij dit restaurant moet je ver van te voren plannen. De wachttijd bij deze bekende sushiketen bedraagt maar liefst twee maanden (if you’re lucky). Bovendien is dit restaurant helemaal niet gevestigd in ons land… Tot nu toe dan! Want SushiSamba vestigt, na successen in onder andere New York en Londen, zich in Nederland. Op het Max Euweplein 64 te Amsterdam, om precies te zijn. Je kan vanaf nu reserveren, dus ben er snel bij!

SushiSamba

Via de mannen van Gewoonvoorhem kwamen we erachter wat voor geweldige gerechten chef Claudio Cardoso hier allemaal klaarspeelt. Dat het alles behalve standaard is mogen duidelijk zijn: “Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen). Of wat dacht je van Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Seviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum?”. Japanse kwaliteit verpakt in een exotische verrassing.

RENDER VAN HET INTERIEUR VAN SUSHISAMBA IN AMSTERDAM. ONTWORPEN DOOR ARCHITECT HANS RUIJSSENAARS EN UITGEVOERD DOOR WOODFEVER.
RENDER VAN HET INTERIEUR VAN SUSHISAMBA IN AMSTERDAM. ONTWORPEN DOOR ARCHITECT HANS RUIJSSENAARS EN UITGEVOERD DOOR WOODFEVER.

By the way is het niet de bedoeling dat je op sneakers, teenslippertjes of met een cap aan op komt dagen want de dress code luidt als volgt: “Casual Elegance”.