Het jacht is ontworpen door Alberto Pinto en scheepswerf Fincantieri zit achter de bouw van het enorme pronkstuk. In 2014 werd het superjacht ‘Ocean Victory’ voor het eerst in het water gelegd en is sinds 2018 onderdeel van de vloot van ene Viktor Rashnikov. Deze man geniet van zijn leven met een geschat vermogen van zo’n $ 8 miljard, dat is omgerekend al ruim 6,6 miljard euro. Viktor is een eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Metallurgisch Kombinaat van Magnitogorsk. Dat is de grootste staalfabrikant van Rusland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quay Crew (@quaycrew)

De Ocean Victory is pure luxe

Op de Ocean Victory is plek voor zo’n 36 gasten en het jacht telt in totaal zeven dekken. Daarnaast zijn er ook nog zes zwembaden en een helikopterplatform aanwezig. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook is er een hefplatform en een interne helicoper-hanger, een riant tenderdok, een onderwaterobservatieruimte en een spa van dik 300 vierkante meter. Het prijskaartje? Naar verluidt is er 300 miljoen dollar voor betaald, maar daar krijg je natuurlijk heel veel extra’s bij. “Ze positioneert zich in het topsegment van de markt op het gebied van kwaliteit en prestaties en wordt gekenmerkt door complexiteit, hoogtechnologisch gehalte, innovatie en uiterste zorg voor details in het interieur en exterieur,” aldus de makers van het superjacht Ocean Victory.

Verrassing in Monaco

Het zou je maar overkomen, je gaat even op vakantie in Monaco en je ziet zo’n schip liggen. Op internet dook er een video op waarin de Ocean Victory te zien was. Hij lag aan de kust van Monaco en hij gefilmd werd vanaf een andere boot. Ook leuk om te zien in de video, is dat er achter het enorme schip, een groot opblaas speelparadijs ligt. Verder is het jacht een echte ogentrekker en het uitzicht op Monaco maakt het natuurlijk helemaal af.

Check de video van het superjacht hieronder:

@mrsuperyachts The largest yacht ever built in Italy: the 140m (459ft) Ocean Victory in #monaco by #mrsuperyachts ♬ original sound – Mrsuperyachts