‘Grey’ superjacht

Het ‘Grey’ superjacht werd in 2023 gebouwd door de Italiaanse jachtenbouwer Tankoa Yachts. Het megalomane schip heeft een lengte van bijna 50 meter en een breedte van 9,4 m , een diepgang van 2,4 m en een inhoud van 499 GT. Het wordt aangedreven door 2 MAN motoren , die hem een topsnelheid van 18 kn geven, oftewel 33 kilometer per uur. Het jacht vervoert 57.300 liter brandstof aan boord. Indrukwekkend!

Grey jacht

Aan boord is plaats voor zeker 12 gasten en ook nog eens negen bemanningsleden, inclusief de kapitein. Qua grootte staat het jacht op plaats 946 van de wereldranglijst. Het is het zesde grote jacht dat door deze bouwer werd ontworpen.  Het jacht is van buiten ontworpen door Francesco Paszkowski en vanbinnen door  Cassetta Yacht Designers, gerenommeerde ontwerpers. Het aanzicht liegt er dan ook niet om.

Grey superjacht

Binnenin is letterlijk een zee van ruimte met overal comfortabele zithoekjes. Op elke plaats kun je van het idyllische uitzicht op zee genieten. Buiten is een heerlijk terras ingericht waar het temidden van de dolfijnen heerlijk vertoeven is. Uiteraard is er op het dek buiten ruimte voor een zwembad. Dat klinkt als een droom, nietwaar? Waar het slapen op vage ferry’s normaal natuurlijk ellende is, is dat op ‘Grey’ allerminst het geval. Het jacht beschikt over een aantal comfortabele boxsprings en de meest luxe en moderne badkamers.

Je kunt de hele dag gebruik maken van personeel, wat bij het jacht inbegrepen zit. Je hoeft zelf dus helemaal niks te doen! Zoals gezegd staat het jacht in de verkoop. Hoewel hij € 50 miljoen waard is, staat hij te koop voor € 36 miljoen. Een meevaller, maar voor de meesten van ons alsnog onhaalbaar. Bekijk hier meer foto’s van ‘Grey’.

Grey jacht