Nieuwe iPad

Ben jij in de markt voor een nieuw tablet? Dan is de superdunne en lichte nieuwe iPad van Apple voor jou zeker een aanrader. Wij hebben voor jou het model met een schermgrootte van 9,7 inch (omgerekend zo’n 22 à 23 centimeter) getest. De iPad is natuurlijk superhandig om als tweede scherm op de bank erbij te hebben. Maar ook is het ideaal om mee te nemen in de trein, tram of bus. Het voordeel van de nieuwe generatie iPad is dat deze lekker vasthoudt doordat hij zo licht is. Ook is de gadget nauwelijks dikker dan de gemiddelde iPhone. Ideaal dus voor op schoot voor onderweg of ’s avonds op de bank.

nieuwe iPad

Een hoop features met de nieuwe iPad

De nieuwe iPad heeft een innovatief nieuw schermdesign. De nieuwste innovaties zijn in het 9,7 inch scherm verwerkt. Het scherm is volledig gelamineerd, heeft een hoge helderheidsgraat, een anti-reflecterende coating en True Tone technologie die jou de ultieme, alles omvattende gebruikservaring biedt. De iPad beschikt over de A12 Bionic chip. Dit zorgt voor high-end prestaties, betere beeldkwaliteit en een verhoogde handelingssnelheid. Door A12 Bionic is de iPad krachtig genoeg voor de apps die jij iedere dag gebruikt. Microsoft Office is door a12 Bionic mogelijk, maar ook video editen, 3D modellering en gamen met realistische beelden die niet onder doen voor foto’s. Met A12 Bionic is de kracht van een computer gecombineerd met de draagbaarheid van een iPad.

nieuwe iPad

De iPad ondersteunt Bluetoots 5.0. Hierdoor is je iPad compatibel met de nieuwste bluetooth apparaten. Het maakt gebruik van de Apple Pencil of draadloze AirPods mogelijk. Door Gigabit-class LTE kan jij overal ter wereld verbonden blijven. Ook de camera is verbeterd. De iPad heeft maar liefst twee camera’s, eentje voor en eentje aan de achterkant. Hiermee kan je de scherpste foto’s maken en video’s met een 1080p HD beeldkwaliteit. Als je de camera koppelt met apps, is er nu ook zoveel meer mogelijk, van FaceTime gesprekken tot een uitgebreide augmented reality ervaring. De iPad is bovendien voorzien van iOS 12. Hiermee wordt groeps-FaceTime mogelijk met collega’s, vrienden of familie. Met Siri Shortcuts krijg jij veel meer werk gedaan en met ScreenTime kan jij je iPad-gebruik monitoren.

nieuwe iPad

Apple Pencil

Wij hebben de iPad mini getest met de Apple Pencil. Dit is een handig pennetje waarmee het bedienen van je nieuwe iPad nog eenvoudiger en soepeler wordt. Bovenop de pen kan een dopje verwijderd worden (waar bij een klassiek potlood normaliter de gum zit), waardoor er een Lightning Jack verschijnt. Hiermee kan je het penseel onder in je iPad hangen. Er wordt dan automatisch verbinding gemaakt met je iPad. Via bluetooth blijf je dan verbonden met je tablet. Pencil support is geïntegreerd in heel iOS en je kan met de pen zelfs handgeschreven notities en sketches maken. Ook is het aanpassen van foto’s en PDF-bestanden er heel gemakkelijk mee. Geen vette vingers meer op je scherm dus. Dit lekker in de hand liggende pennetje is alleen te verkrijgen in stijlvol wit. De Apple Pencil kost 99 euro.

Apple Pencil

AirPods

De bluetoots-oortjes zijn zeker een aanrader bij de aanschaf van je nieuwe iPad. Geen gedoe meer met een snoer vanaf je tablet naar je oren, waardoor je extra mobiel bent door je woonkamer. Door de nieuwe H1 chip zijn de oortjes beter verbonden met wifi en leveren ze door een geoptimaliseerde audio architectuur een uitstekende auditieve beleving. Ook door de H1 chip is het switchen met de oortjes tussen actieve apparaten met 50% sneller geworden. De H1 chip maakt besturing via Siri mogelijk, waardoor jij je AirPods met stemherkenning kan aansturen.

Airpods

Apart leverbaar bij de AirPods is een draadloze oplader, ideaal om mee te nemen. Je plaats de Pods in de oplader en ze laden zich vanzelf op. De AirPods geven zelf aan wanneer ze opgeladen moeten worden en een LED indicator op de behuizing geeft aan wanneer de Pods weer vol zijn. Een oplaadbeurt van slechts 15 minuten levert je al een gebruik van 2 uur op. De oortjes kunnen tot wel 3 uur mee als ze volledig opgeladen zijn. De AirPods in combinatie met de draadloze oplader kost je 199 dollar, wat omgerekend op zo’n 178 euro neer komt.

Ben jij helemaal gek op elektrische gadgets? Misschien wordt deze Volkswagen Type 20 dan wel je volgende auto