Sunshine neemt je mee naar het jaar 2057

De sci-fi thriller Sunshine (2007) vertelt het verhaal over de zon die in 2057 afsterft en daarmee dus ook direct de gehele mensheid op aarde met zich meeneemt. Alle hoop wordt gevestigd op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht krijgt om een explosie in de zon te veroorzaken. Door middel van deze explosie zal er dan nieuw leven in de zon geblazen worden. Uiteindelijk verloopt deze missie niet soepel en gaan er meerdere dingen mis. Er blijkt veel meer achter deze missie te zitten en iedereen moet moeite doen om niet helemaal gek te worden.

De film is geregisseerd door Danny Boyle en in de hoofdrol is niemand minder dan Cillian Murphy te zien, die onder andere bekend is van zijn rol in de populaire serie Peaky Blinders. Regisseur Danny Boyle werkte voor deze film samen met scenarioschrijver Alex Garland en met natuurkundige Brian Cox om ervoor te zorgen dat het uitgangspunt van de film is gebaseerd op een plausibele wetenschappelijke theorie, wat het verhaal van deze film erg overtuigend maakt. Verder is er ook veel aandacht besteed aan de details zoals het ontwerp van het ruimteschip en de interacties van de bemanningsleden. De perfecte film voor de echte sci-fi liefhebbers onder ons!

film sunshine sciencefiction cillian murphy

Score en reacties van kijkers

Op IMDb scoort deze film een 7,2 van de 10 sterren en ook op Rotten Tomatoes krijgt de film een mooie score. Zo scoort Sunshine 76% op de Tomatometer en heeft hij een publieksscore van 73%. “Danny Boyle neemt ons mee op reis. Sunshine voldoet aan de twee vereisten die nodig zijn om klassieke sciencefiction te worden: oogverblindende beelden met intelligente actie.” schrijft een criticus op Rotten Tomatoes. Wij hebben een aantal reacties van de kijkers op X (voorheen Twitter) voor jullie geselecteerd: