Waar gaat Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2) over?

In de Disneyfilm Inside Out 2 keren we terug naar het hoofd van de inmiddels tiener Riley. De emoties Plezier, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer hadden zich al een tijdje comfortabel genesteld. Nu worden ze plotseling opgeschrikt door nieuwe emoties. De sloopkogel die het hoofdkwartier binnenstormt, kondigt de komst aan van Onzekerheid, Verlegenheid, Jaloezie en Verveling. De vertrouwde emoties staan voor een uitdaging als ze proberen om te gaan met deze nieuwe gevoelens. Rileys reis door de turbulente tienerjaren wordt daarmee nog lastiger en meeslepender dan voorheen.

Bekijk hieronder de trailer van Inside Out 2:

 

De personages en cast

De cast van Binnenstebuiten 2 brengt zowel nieuwe als vertrouwde stemmen bij elkaar. Kensington Tallman geeft haar stem aan Riley, terwijl Amy Poehler terugkeert als de altijd optimistische Joy. Maya Hawke maakt haar debuut als de stem van Anxiety (Onzekerheid), en Liza Lapira neemt opnieuw de rol van Disgust (Afkeer) op zich. Tony Hale blijft de hilarische stem van Fear (Angst). Deze sterke line-up van stemacteurs zorgt ervoor dat de emoties van Riley opnieuw tot leven komen op een manier die zowel ontroerend als humoristisch is.

Disneyfilm Binnenstebuiten 2

Wat zeggen critici over de film

Binnenstebuiten 1 was al een groot succes, met een hoge score op IMDb van 8.1/10. De film won een Oscar voor Beste Animatiefilm, in onze ogen meer dan terecht. Rotten Tomatoes was ook heel positief met 98% op de Tomatometer en 89% van het publiek.

Binnenstebuiten 2 lijkt hetzelfde pad van succes te volgen. De film heeft momenteel een score op IMDb van 8/10 en op Rotten Tomatoes heeft het tweede deel een score van 91% op de Tomatometer en 96% van het publiek. Veelbelovend dus!

Daarnaast zijn er een hoop reacties op het tweede deel van deze film. Deel 1 kwam namelijk uit in 2015, waar we dus de jonge Riley volgde. Nu 9 jaar later komt deel 2 uit, maar is Riley een tienermeisje. De meeste kijkers denken dat deze tijd er expres overheen is gedaan, omdat iedereen die deel 1 keek nu ook is opgegroeid. Dat maakt de film nog bijzonderder!