Hoe kan je een stukje eierschaal uit je rauwe ei halen?

Het is hartstikke vervelend. Je wil gewoon lekker een ei bakken, een cake maken of misschien wel een cocktail mixen en dan breekt je ei in je kommetje. Er valt dan zo’n ieniemienie stukje eierschaal in je rauwe ei. Je probeert het weg te halen met je handen, een lepeltje of giet het misschien over naar een ander bakje, maar niets helpt. Telkens glipt dat stukje weer mee met het eiwit. Ja, dit herkent iedereen wel.

Maar wist je dat je super gemakkelijk dat stukje uit je rauwe ei kunt krijgen? Het enige wat je hoeft te doen is dat half gebroken ei pakken. Met dit half gebroken eierschaal schep je als het ware het kleine stukje er in één keer uit. De eierschalen trekken elkaar namelijk aan waardoor je geen enkele moeite hoeft te doen. Dus valt er een stukje schaal in je rauwe ei? Scheppen en klaar!

Hieronder kan je een video bekijken waarin het wordt voorgedaan. 

 

Ben je nu benieuwd naar nog meer lifehacks voor in de keuken? Lees hier bijvoorbeeld wat voor functie het gat van een spaghetti opscheplepel heeft.