ChatGPT is niet overal de oplossing voor

De studente Millie Houlton vertelde dat ze haar auto niet kon parkeren op haar eigen parkeerplek terwijl ze er een vergunning voor had. In plaats daarvan parkeerde ze ergens anders met toestemming van de parkeersregelaar. Toch kreeg ze geheel onverwachts een boete van €67. De studente gebruikte ChatGPT voor haar studie om lezingen samen te vatten. Vervolgens gebruikte ze dit handige systeem ook om een brief naar de gemeente te schrijven om haar situatie te kunnen uitleggen. Ze vond dat ze de straf onterecht had gekregen en wou de parkeerboete kwijtschelden door ChatGPT te gebruiken. De studente zag dit als de perfecte oplossing, zodat ze zich niet zorgen hoefde te maken over grammatica en de opmaak.

Millie vroeg de software het volgende: “Help me alsjeblieft een brief aan de gemeente te schrijven, ze hebben me een parkeerbon gegeven”.

Ze had al haar details ingevoerd over waar en wanneer het gebeurde, waarom het verkeerd was en haar referentie voor de boete. Binnen enkele minuten kreeg ze een perfect samengestelde brief, die uiteindelijk haar redding bleek te zijn.

Houlton vond dat de tekst van ChatGPT er erg professioneel uitzag en dat ze alleen nog een paar persoonlijke details moest toevoegen. Twee dagen later kreeg ze van de gemeente te horen dat ze haar boete niet meer hoefde te betalen.“I just found it a bit easier to use a tool that could put my thoughts into words and get my point across properly,” vertelde Millie.