Engelse studente leeft in hotel en bespaart heel wat geld

Tigerlily Taylor, op TikTok ook wel bekend onder de naam @tigerlilytaylorx, plaatste onlangs een TikTok-video om haar manier van leven aan andere studenten uit te leggen. De studente heeft namelijk onthuld hoe ze meer dan £4.300 per jaar, wat 5.100 euro is, bespaart door in een hotel te verblijven in plaats van te kiezen voor een universitaire accommodatie. Ze vertelt “Als je maar twee dagen per week naar de universiteit gaat, verblijf ik in een Travelodge, dus in plaats van te betalen voor studentenhuisvesting.” 

Ze woont in Berkhamsted, Hertfordshire, maar Tigerlily Taylor studeert aan de Universiteit van Northampton. Dat is een stad op iets minder dan een uur rijden met de trein. In plaats van zich via haar universiteit te storten op officiële accommodatie, betaalt Tigerlily slechts één nacht per week voor een hotel. Taylor vertelde “Gemiddeld kost de universiteit accommodatie £620 per maand (dat is voor een grote kamer met badkamer).” Haar hotelkamer kost ongeveer £35 per nacht en ze hoeft er maar één keer per week te blijven. “Dus ik geef elke maand gemiddeld £140 uit voor een tweepersoonskamer in de Travelodge.” vertelt ze.

Jaarlijks €5.100 besparen op je accommodatie

De studente moet in totaal drie dagen per week naar de universiteit. Twee dagen overnacht ze in een hotelkamer, maar de derde dag is gescheiden van de andere twee. Die dag gaat ze gewoon heen en weer zonder te overnachten.

@tigerlilytaylorx Money saving tips for uni students 💸 #uni #life #travelodge #Tigerpigdance #fyp #for #you #page ♬ sound ni grace – BENGBENGMARCOS

Ze besteedt twee keer per week £30 extra aan woon-werkverkeer. In totaal geeft ze £260 per maand uit, wat neerkomt op een besparing van £360 per maand of £4.320 per jaar. Tigerlily Taylor haar echte geldbesparing zijn natuurlijk de online lessen. Al die bedragen bij elkaar is een besparing van 5.100 euro op jaarbasis.

Benieuwd naar andere tips om geld te besparen? Geld besparen: in vier tips een stevig financiële reserve opbouwen.