Tiny house is de oplossing voor Bradley

De tiny houses worden wereldwijd steeds bekender. Zoals de naam al zegt, zijn het kleine huisjes met een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk. In de tiny houses wordt permanent gewoond. Het zijn dus geen kleine vakantie huisjes. Eigenlijk zijn het dus perfecte huizen voor studenten: klein en goedkoop.

Toen de Amerikaanse Bradley uit Jacksonville, Florida aan de universiteit begon kwam hij er achter hoe duur het is om alleen te wonen. Dus besloot hij om zijn eigen huisje te bouwen met een budget van €15.000-.

Rolling Quarters

Bradley heeft zijn huisje de naam Rolling Quarters gegeven. Ook heeft hij een Instagram pagina gemaakt genaamd rolling_quarters_tinyhouse. Het huisje is 8,3 x 2,5 meter maar door het grote raam aan één kant valt dat niet zo op. Verder is het huis gemaakt van stevig, duurzaam vinyl en heeft hij een veranda waar hij kan genieten van het uitzicht. Bradley heeft ervoor gezorgd dat zijn huis is voorzien van alles. Hij heeft een keuken, woonkamer, werkkamer, een composttoilet, grote douche en een bed.

Groots leven in een klein huis

In 2017 kwam Bradley samen met zijn Rolling Quarters voor in de YouTube-Show Living Big In A Tiny House. Hier gaf hij een rondleiding en vertelde hij waarom en hoe hij zijn huis heeft gebouwd.Hoewel Bradley zijn huisje helemaal zelf heeft gebouwd, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een zeecontainer om te bouwen tot tiny house. Vandaag de dag maakt hij nog steeds graag tiny houses en kleine caravans, voor zichzelf en anderen. Hieronder zie je een aantal before en after foto’s van zijn huisje: