Hoe rijk zijn de best betaalde TikTokkers in 2022?

Om je een beetje perspectief te geven: de gemiddelde maker van inhoud verdient ergens tussen de $20 en $40 per elke 1 miljoen views. Dit is dan alleen via views, waarbij de bedragen van samenwerkingen niet zijn meegeteld. Hieronder vind je een lijst met de best betaalde TikTokkers en hun vermogen in 2022.

 

1. Charli D’Amelio

De nog maar 17-jarige Charli D’Amelio staat op plek 1 met een vermogen van $17,5 miljoen. In mei 2019 begon ze haar TikTok-carrière. Kort daarna werd ze de eerste persoon in de geschiedenis van het platform die respectievelijk 50 miljoen en vervolgens 100 miljoen volgers had. Nu heeft ze 133 miljoen volgers op het platform.

2. Dixie D’Amelio

Net als haar jongere zus heeft TikTok-ster Dixie D’Amelio een enorme aanhang en bezit ze een groot aantal ondernemingen. Ze is samen met haar zusje oprichter van Social Tourist en heeft ook een respectabele carrière opgebouwd als YouTube-persoonlijkheid, tv-actrice en opkomende popzangeres. De 20-jarige Dixie heeft een vermogen opgebouwd van $10 miljoen en heeft nu zo’n 57 miljoen volgers op haar TikTok-account.

3. Addison Rae

Net als een aantal van haar bekende TikTok-collega’s, werd dit 21-jarige icoon beroemd dankzij haar populaire dansvideo’s. Acteerrollen, sponsoring en een zangcarrière volgden al snel, net als haar eigen cosmeticalijn. Addison Rae heeft en vermogen van $8,5 miljoen en een mega fanbase van 86 miljoen volgers.

4. Bella Poarch

Bella Poarch heeft 87 miljoen volgers en een vermogen van $5 miljoen. Door een populaire lip-sync-video werd Bella Poarch van de ene op de andere dag een succes. Ze brak een record toen een van haar video’s meer dan 50 miljoen likes scoorde. Onlangs heeft een contract op zak bij een platenlabel.

5. Josh Richards

Met zijn nettowaarde van $5 miljoen deelt de 19-jarige TikTok-ster Josh Richards de 4e plek met Bella Poarch. Hij is meer dan een influencer op sociale media en is betrokken bij een groot aantal ondernemingen. Hij host ook een Barstool Sports-podcast en bekleedt de functie van Chief Strategy Officer bij het videodeelplatform Triller. Josh Richards heeft 26 miljoen volgers op TikTok.

6. Kris Collins

Na Josh komt voormalig kapper Kris Collins, die beroemd werd door een golf van creatieve sketchcomedy-video’s. Canada’s top TikToker tekende onlangs een deal met talentenbureau UTA. Ze heeft een vermogen van $4,75 miljoen en 42 miljoen volgers op het platform TikTok.

7. Avani Gregg

Avani Gregg is vooral bekend om haar schoonheidstips en make-upvideo’s. Ze deelt de vijfde plek van de rijkste TikTokkers samen met Kris Collins. Avani heeft een vermogen van $4,75 miljoen en 26 miljoen volgers.