De kerk brengt ons naar het prachtige Oosterzee

Funda heeft weer een nieuwe parel voor ons: In het Friese Oosterzee staat een ongelooflijk mooie kerk – omgetoverd tot – droomwoning te koop. Dit keer is het een oude kerk die volledig omgebouwd is tot woning met zelfs een bed & breakfast.

Oosterzee is gelegen in de buurt van het Tjeukemeer en het plaatsje Lemmer en heeft dus een hele prettige ligging. De kerk is gebouwd in 1860 en draagt dus al vele jaren met zich mee. Deze kerk is in 2013 nog verbouwd maar het karakteristieke van de kerk hebben ze goed weten te behouden. Deze droomwoning heeft dus nog een aparte ruimte die nu ingezet wordt als bed & breakfast. Ideaal voor wat extra inkomen, want de geschatte jaaromzet van de B&B ligt rond de €15.000,-. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Funda droomwoning kerk 2

De indeling van de droomwoning

Deze omgebouwde kerk heeft een perceel van 6.704 m2 waarvan 355 m2 woonoppervlakte. Je koopt er, naast de kerk, dus ook nog eens een groot stuk grond bij. In totaal bevat de kerk maar liefst tien kamers, waarvan vier slaapkamers, verspreid over vier woonlagen. Er zijn twee badkamers met twee douches en twee toiletten. Daarnaast is er nog een apart toilet. De kerk heeft ook nog een inpandige berging voor overige spullen. Het B&B gedeelte is toegankelijk via een aparte doorgang. Hierdoor hebben de mensen die er verblijven dus volledige privacy.

Funda droomwoning kerk 3

De ruimte die voorheen werd gebruikt voor de dienst is helemaal omgetoverd naar een ruimte woonkamer. De ruimte loopt door op de verhoging en biedt een prachtig uitzicht op de trap naar de orgel. De keuken is mooi verwerkt in het woongedeelte een heeft een prachtig donkere afwerking.

Op de verschillende verdiepingen zijn genoeg slaapkamers te vinden om er voor elke leeftijdsgroep wat moois van te maken. De slaapkamers hebben mooi, hoge ramen en kijken uit op het prachtige stuk land. Deze tot droomwoning omgebouwde kerk is misschien wel één van de mooiste gebouwen op Funda.

Word jij de nieuwe eigenaar van de droomwoning?

De kerk is gelegen aan Buren 29 te Oosterzee-Buitengebied in Friesland. De vraagprijs van de woning staat nu op €1.195.000,-, dus je moet aardig wat geld over hebben om hier te kunnen wonen. Omdat de kerk een monumentaal pand is, zijn er verschillende subsidie mogelijkheden aan te vragen voor bij de aankoop of voor de verbouwing. Momenteel is de status ‘Onder Bod’. Je kan dus altijd een gok wagen om nog kans te maken. Zie hieronder een aantal foto’s (Funda):

kerk kopen op funda

kerk omgebouwd