Gamejournalist bevestigt de echtheid van de beelden

Er wordt gesproken over een van de grootste lekken in de videogamegeschiedenis, een grote nachtmerrie voor Rockstar Games. Het zou gaan om ongeveer 90 video’s met gameplaybeelden van de nieuwe GTA 6. Het blijkt wel om de echte beelden te gaan. Via een nieuw account, gemaakt op GTAFormus (onder de naam van teapotuberhacker), waren meerdere links naar deze video’s te vinden. Allemaal werden ze naar een Telegram-account verwezen. De accounthouder roept medewerkers van Rockstar of moederbedrijf Take-Two Interactive op om via een specifieke manier via hun officiële mailadressen te melden bij de hacker.

De hacker zegt dat hij met het plaatsten van deze berichten hoopt dat Rockstar- en Take-Two-medewerkers het snel lezen en met hem gaan ‘onderhandelen’. Hij claimt, zoals te zien aan zijn aam, ook recent achter de Uber hack te zitten. Bij beide zou hij de data via een account van een werknemer toegang verkregen hebben. Beide bedrijven hebben tot nu nog niet reageert op de gelekte beelden. Wel blijkt het om echte beelden te gaan door de hoeveelheid aan beeldmateriaal en de inhoud van de video’s. Het is ondertussen ook al bevestigd door gamejournalist Jason Schreier. Hij kreeg dat bevestigd vanaf bronnen bij de ontwikkelaar Rockstar. Zie de Tweet van Jason Schreier hieronder:

De eerste gameplaybeelden van GTA 6

Ondertussen heeft Take-Two Interactive al meerdere nodige takedowns laten uitvoeren, onder andere op YouTube. Vele van de gelekte beelden zijn van een vrouwelijk personage in een restaurant, die vervolgens in aanraking met de politie komt. Verder zijn er video’s van overvallen, gevechten, autoritten en conversaties te vinden. Bij sommige van de gameplaybeelden zie je interne debug tools zichtbaar van Rockstar. Schreier zegt dat het gaat om vroeg en nog niet voltooid materiaal. Ook beweert hij dat sommige beelden afstammen uit 2017. Eerder dit jaar werd pas bekendgemaakt dat de GTA 6 ontwikkeld wordt en vermoedelijk werd er al sinds 2014 aan gewerkt.

Op basis van de gelekte beelden, lijkt een eerder bericht van Schreier bevestigd te worden. Er zal een vrouwelijk personage speelbaar zijn en het speelt deels af in ‘Vice City’ (fictief Miami). Dat laatste wordt onder meer bevestigd door het feit dat “Vice City’ in meerdere beelden duidelijk zichtbaar is. In totaal zal er aan vijftig minuten beeldmateriaal gelekt zijn.