Streamingdiensten in een niche

Ben jij specifiek op zoek naar een streamingdienst voor cultfans, gamers, horrorliefhebbers, romcom-fans of audiofielen? Zoek niet verder. Wij zetten vijf van deze streamingdiensten op een rij.

Voor cultfans: MUBI

MUBI heeft een aanbod van handmatig gekozen cultfilms, klassieke films en onafhankelijke films. MUBI voelt als een klassiek theater, waarbij je een oude film voor maximaal 30 dagen kunt bekijken. Daarna verdwijnt de film definitief van het platform. MUBI prikkelt de nieuwsgierigheid met de melding: ‘Slechts 6 dagen om deze film nog te zien’. En juist die melding zorgt ervoor dat je toch nog even de tijd neemt om de cultfilm te bekijken.

MUBI kun je 7 dagen gratis proberen en kost daarna € 9,99 per maand.

 

MUBI

Voor gamers: Uplay+

Fanatieke pc-gamers kunnen hun hart ophalen met Uplay+ van gameuitgever Ubisoft. In plaats van het aanschaffen van losse titels kun je met Uplay+ onbeperkt games downloaden en spelen uit de Uplay+-catalogus. Die catalogus bevat een groeiend, breed aanbod, van klassiekers tot de nieuwste Ubisoft-games. Daarnaast krijg je bij Uplay+ toegang tot een hoop trials en bètaversies van games die je als eerst kunt spelen. Ook is er een chatfunctie waardoor je altijd verbonden blijft met je vrienden. Voor sommige games heb je zelfs toegang tot exclusieve wapens, outfits en beloningen.

Uplay+ werkt vanaf november 2019 met de nieuwe streamingdienst Google Stadia. Hierdoor heb je zelfs geen krachtige pc meer nodig om de nieuwste games te spelen, alle rekenkracht gebeurt in de cloud. Uplay+ kost € 14,99 per maand.

uplay+ streamingdiensten

Voor horrorliefhebbers: Shudder

Shudder is een horrorstreamingdienst met een groot aanbod films in allerlei subgenres. De dienst maakt het zoeken naar een geschikte film erg gemakkelijk door de gebruiksvriendelijke interface. Daarnaast is er ook nog ‘Shudder.tv’, waarbij er de hele dag door horrorfilms te zien zijn. De streamingdienst heeft een catalogus waarbij er een hoop minder bekende, maar hele enge horrorfilms te zien zijn.

Shudder is nog niet beschikbaar in Nederland, maar met vpn-software wel te zien vanuit de VS, Canada,

Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De dienst is de eerste 7 dagen gratis en kost daarna $ 5,99 per maand.

shudder

Voor romcom-fans: WithLove

WithLove heeft een uniek aanbod aan romantische films en wordt wekelijks aangevuld met minstens 5 titels. Het platform heeft veel internationale films en films van eigen bodem zoals Hartenstraat en Smoorverliefd.

WithLove is de eerste 14 dagen gratis en kost daarna € 5,99 per maand, € 29,95 per half jaar of € 59,95 per jaar.

romantische films

Voor audiofielen: Tidal

Tidal biedt een hoogwaardige muziekcatalogus aan met veel exclusieve content. Zo staan er concerten op van Kanye West en Beyoncé, die alleen op Tidal staan. Ook brengen sommige artiesten hun nieuwe muziek eerst alleen uit op Tidal en daarna pas op andere streamingdiensten. Dit komt waarschijnlijk omdat Tidal aangeeft eerlijke royalty’s te betalen aan artiesten. Tevens is er een hifiversie van het abonnement beschikbaar, waarbij de muziekbestanden niet gecomprimeerd zijn, wat zorgt voor extra goed geluid. Voor echte audiofielen, dus!

Tidal kun je een maand gratis proberen, daarna betaal voor je voor een normaal abonnement € 9.95 per maand. De hifiversie kost € 19,99 per maand.

tidal