Wie is Touzani?

Soufiane Touzani (36) is zonder enige twijfel de bekendste straatvoetballer in Nederland. Zo heeft de freestyle voetballer meer dan 1.1 miljoen abonnees op YouTube en meer dan 1.2 miljoen volgers op Instagram, waar hij laatst een geweldige video op plaatst. Soufiane Touzani werd in 2002 bekend nadat een vriend een filmpje opnam van Soufiane zijn voetbalkunsten. Het filmpje werd meer dan 100 miljoen keer bekeken. Sindsdien staat Soufiane Touzani in Nederland bekend als een straatvoetbalfenomeen. Maar ook internationaal is Touzani bekend. Zo heeft de 36-jarige straatvoetballer video’s opgenomen met de grootste voetballers ter wereld, zo als Kevin de Bruyne, Sergio Ramos en mocht hij zelfs in de achtertuin van Cristiano Ronaldo komen voetballen.

Sinds 2017 is Touzani ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Voetbalicoon Johan Cruijff heeft heel veel impact gemaakt op Touzani en hij zet zich samen met de Johan Cruyff Foundation in om sport en spel te stimuleren bij kinderen op de Cruyff Courts.

Soufiane Touzani geeft de koning een speciaal bedankje

Tijdens het bezoek van de koninklijke familie in Rotterdam deed Soufiane Touzani iets heel opmerkelijks dat al snel helemaal viral ging op social media. Hij gaf koning Willem Alexander een heel speciaal cadeautje, namelijk een verse ‘panna’, oftewel het spelen van de bal door iemand zijn benen. ”Ergens voelde het wel een beetje stout, daarom had ik van tevoren aan mijn team gevraagd of ik het wel moest doen en die zeiden allemaal: gewoon doen, zegt Touzani.

Koning Willem-Alexander kon er net als prins Constantijn en vele andere erg om lachen. Touzani heeft talloze poortjes uitgedeeld aan de grootste voetballers, maar deze zal hij zeker niet gauw vergeten.

Zie hieronder de video waarin Soufiane Touzani een speciaal cadeautje aan Koning Willem-Alexander schenkt: