Aan de eetbare tafel ervaar je de smaken van de diverse expressies van Benriach en betreed je ‘A World of Flavour’. Onder begeleiding van Benriach’s Nederlandse brand ambassador Nathan de Bruin en de culinaire storytellers van het merk stap je een wereld vol geur en smaak binnen, waar de gerechten je blijven verrassen. Bereid je voor op een ontdekkingsreis waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Dompel jezelf onder in een wereld van smaak, beleving en verhalen.

Hoewel de gerechten nog even geheim blijven, zijn de flavours van het merk dat allerminst. Met het unieke erfgoed dat teruggaat naar 1898, worden er met regelmaat specialties en limited editions uitgebracht. Zo is de Benriach Original Ten een zeer bekende expressie van Benriach Single Malt. Maar ook The Twelve toont het kenmerkende, soepele en multi-layered karakter van Benriach en is een favoriet bij veel fijnproevers. Daarnaast kent Benriach de Smoky Ten, een whisky kenmerkend door de zoete en rokerige tonen en de Smoky Twelve, een expressie van fruit, mout, eikenhout en rijke rooklagen. Naast de basis range heeft Benriach een range met een eenentwintig-, vijfentwintig jaar oude en een dertig jaar oude whisky. Daarnaast introduceert het merk jaarlijks limited editions.

benriach_344778975_547609047542304_5050391386009412934_n

De eetbare tafel van Benriach

Wil je meer weten over het unieke verhaal van Benriach, de bijzondere flavours en de ‘World of Flavour’ betreden? Beantwoord de vraag ‘Wie is de Master Blender van Benriach?’ via Win Met Benriach en maak kans op een plek voor jou en een introducé aan de eetbare tafel van Benriach. (Aankoop is niet verplicht.) Deze beleving vindt plaats op 21 juni 2023 bij Studio 13 Amsterdam (Utrechtsedwarsstraat 13-2).

Alles over Benriach

De intrigerende en buitengewone Speyside single malt Scotch whisky van Benriach had niet kunnen ontstaan zonder uniek whisky-erfgoed, dat teruggaat naar 1898. In dat jaartal bouwde John Duff na terugkomst van zijn wereldreizen zijn distilleerderij. Benriach staat op het terrein van de oude Riach-boerderij in het noorden van de Speyside en haalt water uit een mineraalrijke aquifer, diep onder de distilleerderij. 

Benriach kent een lange traditie van whisky distilleren: van meer rokerige tot niet-rokerige varianten. De unieke collectie vaten van over de hele wereld stelt de whiskymakers in staat om alle smaakmogelijkheden van single malt te verkennen en zodoende één van de rijkste, meest gelaagde whisky’s van Speyside te creëren. Deze traditie wordt vandaag de dag voortgezet onder leiding van Master Blender Rachel Barrie. 

benriach_21568716_364838130617525_1883149705379053568_n

De bekroonde basis range van Benriach bestaat uit vier producten: The Original Ten, The Twelve, The Smoky Ten en The Smoky Twelve. Deze whisky’s worden gerijpt op drie verschillende vaten – een unicum binnen de malt whisky-industrie. Naast de basis range heeft Benriach een oudere range met een eenentwintig-, vijfentwintig jaar oude en een dertig jaar oude whisky. Daarnaast introduceert het merk jaarlijks verschillende limited editions.