Verhaallijn van de nieuwe thriller Stöld (Stolen)

De nieuwe serie op Netflix, genaamd Stöld, gaat over een jonge vrouw, genaamd Elsa. Zij komt uit de Sámi-gemeenschap in het zuiden van Zweden. Deze inheemse vrouw wil met haar familie rendieren hoeden, op een traditionele wijze zoals haar voorouders ook deden. Het afgelopen decennia zijn er echter steeds meer nieuwelingen in dit gebied gekomen, die een aanzienlijk andere levensstijl hebben.

De mensen die voornamelijk hun geld verdienen met onder andere mijnbouw en visserij, hebben weinig met de Sámi-gemeenschap. Een aantal onbekende nieuwelingen proberen de gemeenschap dan ook te laten verdwijnen, door bijvoorbeeld de rendieren uit te roeien. Ondanks dat de mensen in de omgeving Elsa proberen weg te krijgen, laat zij zich niet uit het veld slaan. Ze zet alles op alles om net als haar voorouders op traditionele wijze te kunnen blijven leven. Dat belooft wat te worden….

Check hieronder de trailer van de nieuwe serie op Netflix, Stöld (ook wel Stolen genoemd):

 

Regie en cast van de Zweedse serie

De regie van de serie is in handen van Elle Márjá Eira. Deze Zweedse dame heeft eerder een aantal series in haar thuisland geregisseerd. De hoofdrol van Elsa wordt vervuld door Elin Oskal. Dit lijkt haar eerste grote serie te zijn waar ze in speelt. Daarnaast pakken ook Martin Wallström en Dakota Trancher Williams prominente rollen in de serie. We zijn benieuwd!

Stöld Netflix

Reviews van kijkers en critici

De razendpopulaire serie krijgt verschillende soorten reviews. Op IMDb krijgt de serie een subtiele voldoende met een 5.6/10 sterren. Op Rottentomatoes scoort de serie onder de critici echter een stuk hoger, en krijgt hij 80% op de Tomatometer. Daarnaast krijgt hij hier van het publiek een score van 67%. Of hij de moeite waard is? Dat hangt er maar net vanaf of de serie jouw smaak is. Je moet zelf maar een aflevering proberen. De serie is in ieder geval te streamen op Netflix.