CoolSculpting wordt gebruikt om vetcellen te bevriezen

Ja, je leest het goed. CoolSculpting is een behandeling waarbij vet verdwijnt doordat de vetcellen worden bevroren en vervolgens op natuurlijke wijze worden afgevoerd door het lichaam. Het is een veilige en snelle manier van vet verwijderen, zonder operatie of hersteltijd. Ideaal! Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werking? Dat leggen wij haarfijn uit.

Hoe werkt cryolipolyse?

Cryolipolyse is de officiële benaming voor het proces waarin vetcellen worden afgekoeld waardoor ze afsterven. Tijdens een CoolSculpting behandeling wordt er een applicator geplaatst op de te behandelen gebieden. Middels een sterk vacuüm wordt de huid in de applicator gezogen, waarna je lichaam wordt afgekoeld tot een temperatuur van -11 graden Celsius. Dit duurt zo’n 35 minuten per applicator. Vervolgens wordt je lichaam voor korte tijd intensief gemasseerd en daarna doet jouw lichaam de rest van al het werk. Gedurende acht tot twaalf weken na de behandeling worden de vetcellen op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd (via de lever en de nieren) door je lichaam. De behandeling zorgt voor een vetreductie van zo’n 35% op de behandelde plek en het nieuwe apparaat (de Elite) geeft zelfs een nog beter resultaat (+17%) én minder bijwerkingen.

Bekijk de video hieronder voor een duidelijke uitleg van Coolsculpting:

 

Wat zijn de voordelen van cryolipolyse?

Laten we het allereerst hebben over het belangrijkste van allemaal: de veiligheid. Je bent tenslotte met je eigen lichaam en gezondheid bezig, daar moet je zuinig op zijn. Je wil er niet alleen zeker van zijn dat de behandeling effectief is, maar ook wil je er zeker van zijn dat het geen slecht effect kan hebben op jouw lichaam. Om direct alle twijfel weg te nemen: CoolSculpting is de enige aanbieder van cryolipolyse die wetenschappelijk bewezen is én een FDA-keurmerk heeft. De behandeling is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van de Harvard Medical School. Geruststellend, toch?

Ook heeft De Consumentenbond onderzoek gedaan naar deze methode. In een video vergeleken ze cryolipolyse met een alternatieve behandeling om vet te bevriezen. Check it out:

Zoals gezegd is er geen operatie of hersteltijd nodig. De behandeling zelf kan hooguit een beetje een onwennig, prikkend gevoel opleveren. Maar that’s it! Na een behandeling kan je dus direct weer jouw dagelijkse bezigheden oppakken.

Verder is het goed om te weten dat de behandeling een permanent resultaat oplevert. Wanneer de vetcellen eenmaal zijn afgevoerd, keren ze niet meer terug. Oké, het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij na een dergelijke behandeling nooit meer de sportschool induikt en jezelf volpropt met fastfood, dan komen die vetjes echt wel weer terug. Zorg dus goed voor jezelf met een healthy lifestyle.

Resultaten en kosten van de behandeling

De methode kan worden toegepast op verschillen gebieden op het lichaam. Veelvoorkomende behandelingen betreffen de buik, borst, kin en love handles, plekken die lastig aan te pakken zijn door lichaamsbeweging en diëten. Hieronder zie je het resultaat bij een van de tevreden klanten die een behandeling is ondergaan voor de buik en love handles:

man buik resultaat coolsculpting foto's

Nu je weet dat het een veilige en zeer effectieve methode is, vraag jij je vast af wat het kostenplaatje is. De kosten liggen gemiddeld rond de € 450,- per plaatsing. Wil jij bijvoorbeeld je buik én love handles onder handen laten nemen, dan kan je rekenen op zo’n vier tot zes plaatsingen (middels een gratis consult krijg je advies over het aantal benodigde plaatsingen voor jouw behandelingen). Het kost wat, maar dan krijg je ook zeker wat voor terug.

Check de website van CoolSculpting Kliniek om een gratis consult in te plannen, de vestigingen te bekijken of voor overige informatie. Ben jij helemaal down voor een CoolSculpting behandeling? Dan hebben we één tip van de redactie: plan hem z.s.m. in, dan zijn die vervelende vetrolletjes weg voor de zomer begint en kan jij vol zelfvertrouwen shinen op het strand.

In samenwerking met CoolSculpting Klinkiek