Stinkende sportkleding wassen

Tijd om die goede voornemens kracht bij te zetten en de sportschool in te gaan. Eenmaal daar aangekomen, open jij je tas en er een lucht uit, niet normaal meer. Dacht jij dat jij het sportkleding wassen onder de knie had, stinkt het nog steeds een uur in de wind. Hele tas overhoop gehaald, maar er zit niks te rotten en je kan geen oude sokken vinden. Een flinke teug ademhalen en je sportbroek heeft het punt bereikt dat die zelfs na een frisse was niet meer lekker ruikt. Stinkende sportkleding is dan ook het probleem van menigeen onder ons.

Sportkleding heeft vaak als functie dat het je koel en droog houdt tijdens het sporten. Helaas komen hierdoor die de stinkende luchtjes in je kleding. Er zitten namelijk extra hoekjes en gaatjes in de kledingtechnologie die ervoor zorgen dat vuil en nare geurtjes zich eraan vastklampen, iets wat was-expert Mary Marlowe Leverette onthulde in Women’s Health. Daarnaast hebben waspoeders vaak moeite om door dit soort groeven te dringen. Hierdoor ontstaat een naar geurtje dat er bijna niet meer uitgaat. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit niet meer gebeurt in het vervolg? Wij hebben de tips voor je. Zo heb jij nooit meer stinkende sportkleding.

sportkleding wassen geur

Doe het in de vriezer

Als je niet bang bent dat je biefstukjes een beetje vies gaan ruiken, dan is dit de ‘way to go’. De vriezer zorgt er als het ware voor dat de bacteriën in de groeven van je sportkleding doodgaan. Toch zorgt het ervoor dat dit niet het gehele proces overneemt. Dus daarna is sportkleding wassen wel een échte must nog voor een frisse geur.

Was eens zonder wasverzachter

Wasverzachter zorgt niet alleen dat de kleur van je product vervaagt in de loop der tijd, ook tast het de vezels van de stof aan. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je sportkleding op den duur die nare geurtjes na het sporten blijft vasthouden. Dus probeer eens sportkleding te wassen zonder wasverzachter, je zult ons dankbaar zijn.

Hang je sportkleding uit

Vaak hebben stoffen als eigenschappen dat de penetrante geur verdwijnt door ze te luchten. Nu geld dit niet geheel voor je sportkleding, maar het is belangrijk voordat je het gaat wassen toch even te luchten. Wanneer jouw sportkleding loopt te sompen in de wasmand, trekt die geur zich vast in de stof. Dus voordat je begint met sportkleding wassen, hang het even een uurtje uit. Zo zorg je dat die penetrante geur verdwijnt.

stinkende sportkleding

Deze tips gaan jou helpen af te komen van je stinkende sportkleding. Omdat wij ook nog vaak het fout zien gaan bij het wassen van jeans, hebben wij een how to geschreven hoe jij je jeans op de juiste manier wast.