1. Common Projects

Het sneakermerk Common Projects werd in 2004 opgericht door de Amerikaanse Prathan Poopat en Italiaanse Flavio Girolami. Het idee achter de schoen is simpel: simpel. Dit is de reden dat de sneakers nauwelijks details hebben en daarmee was het Amerikaans/Italiaanse duo de eerste die met stijlvolle sneakers op de markt kwam. Door gebruik van hoogstaand Nappa leer krijgt de hand gestikte schoen een luxueus uiterlijk en zit hij als gegoten. Het respectievelijk enige noemenswaardige detail op de sneakers zijn de gouden cijfers op de hiel, die de style, de maat en de kleur weergeven. Het eerste model “Achilles” is hun signature shoe en raden wij aan als de ultieme nette sneaker.

common projects nette sneakers man man

 

2. Fillings Pieces

Dit Amsterdamse sneaker merk is opgericht in 2009 door Guillaume Philibert. Tijdens zijn studie architectuur realiseerde hij dat er niet echt een nette high-quality sneaker was voor een goede prijs. Hij zag dit als een uitdaging, maar tegelijkertijd een ongelofelijke kans die hij direct heeft aangegrepen. Guillaume begon met het ontwerpen van een unieke sneaker die het gat tussen streetwear en high-end moest opvullen. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel Filling Pieces modellen, het bedrijf blijft innoveren en draagt zorg voor de beste kwaliteit door de Italiaanse materialen die worden verbouwd tot trendy maar nette sneakers in Portugal. Met een enorm brede collectie zijn er voor vrijwel elk seizoen stijlvolle sneakers die jij kan dragen.

fillingpieces-amsterdam-schoenen-MAN MAN

Onze selectie Filling Pieces:

3. Nike Brogue

Een stukje geschiedenis over Nike zullen we je maar besparen. Wel hebben we de prachtige Brogue voor je, een combinatie tussen een tennisschoen, met het klassieke brogue detail van een herenschoen. Ze komen in zowel zwart als wit met een bruine patch met typerende details van een brogue. Wanneer je ze kunt rocken? Altijd, zowel onder een pak als onder je casual outfit zijn deze sneakers je beste vrienden.

Nike-Brogue-sneaker-MAN-MAN-1200x545-c

 

4. ETQ

Naast Filling Pieces, heeft ook ETQ zijn wortels in Amsterdam. Het minimalistische merk werd opgericht in 2010 en wilt het verhaal clean en duidelijk houden. Dit doen zij door de focus te leggen op kwaliteit en eenvoud. Vanuit hier zijn verschillende modellen ontstaan die onderscheidend genoeg zijn, maar zeker als nette sneakers gezien kunnen worden.

stijlvolle sneakers

Onze selectie ETQ’s:

Hoewel dit hele gave sneakers zijn, kunnen ze soms wat prijzig zijn. Daarom selecteerden wij de meest stijlvolle witte sneakers onder 100 euro.