1. Match de helm met je brommer

Een zwarte, witte of bruine helm kan natuurlijk altijd. Maar je kunt ook kijken naar een helm die qua kleur goed matcht bij je brommer. Heeft de brommer een blauwe kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een helm met een blauw detail. Als je voor een volledig blauwe helm gaat, dan is het wel belangrijk dat het dezelfde kleur blauw is. En anders kun je beter gaan voor een kleur die juist afsteekt tegen de kleur van je brommer.

2. Ga voor retro style

De retro style is weer helemaal terug. En tegenwoordig is er volop keuze als het gaat om retro jethelmen voor je brommer. Deze helm omsluit je hoofd, maar laat het gezicht volledig vrij. Wanneer je ze ziet, zul je ze meteen herkennen. De helmen zijn met of zonder vizier en zonneklep verkrijgbaar. Je kunt ze natuurlijk ook zelf combineren met een pilotenbril voor een extra klassieke look. Check ook eens deze retro brommer van oude Volkswagen Kever-onderdelen. Die past natuurlijk perfect bij zo’n retro helm. 

3. Check de veiligheid van de helm

Er is superveel keuze als het gaat om helmen voor de brommer, maar het is wel belangrijk om even goed te kijken naar de veiligheid van deze helmen. De bromfietshelm moet goedgekeurd zijn in Europa en dat kun je zien aan een cirkel met de hoofdletter E erin, waarachter een cijfer staat. Ieder cijfer staat voor een EU-land, waarbij 4 voor Nederland staat Verder is de NTA 8776 het minimale veiligheidskeurmerk voor bromfietshelmen. Kijk voor meer informatie over de helmplicht op de website van de Rijksoverheid. Naast de bovengenoemde jethelmen zijn er ook de zogeheten ‘pothelmen’ die alleen de bovenkant van het hoofd omsluiten. Deze beschikken echter niet over het juiste veiligheidskeurmerk. Let daar dus goed op bij het kopen van een nieuwe helm.

Met behulp van de bovenstaande tips kom jij sowieso stijlvol en veilig voor de dag op je brommer. Lekker cruisen met het mooie weer!