Van Volkswagen Kever naar retro brommer

Brent Walter kan heel goed klussen, te zien aan de creaties die hij maakt. Hij heeft het voor elkaar gekregen om van een oude Volkswagen Kever een brommer te klussen, die er eigenlijk uit ziet als de oude wagen op twee wielen. Op zijn Instagram-pagina deelt hij delen van het proces hoe hij het heeft klaargespeeld. Zelf noemt hij het ‘de Volkspod’ en hij is er erg trots op. Meerdere versies zijn ervan geproduceerd en hij blijft nieuwe maken. Het bestaat uit een speciaal ontworpen onderstel waar een motor aan zit en een onderdeel van de Kever overheen gemonteerd is.

Collector’s item

Dit wagentje is niet erg praktisch en veilig. Aan alles is te zien dat de Volkspod niet ontworpen is voor de consument. Misschien dat Volkswagen dit idee over kan nemen en vervolgens hun eigen Volkspods kan uitbrengen. Met een soort e-bike Kever over de straten ‘zoemen’ is voor de handige Brent Walter misschien ook wel een toekomstvisie. Met het in elkaar knutselen ervan lijkt hij in ieder geval goed uit de voeten te kunnen. Elk onderdeel heeft hij zelf gefabriceerd gemonteerd, waardoor het een geheel eigen productie is. Maar zoals gezegd, dit exemplaar is nog niet erg veilig en mag waarschijnlijk niet zomaar de openbare weg op.

De Kever leeft weer

De Volkswagen Kever is steeds minder te zien op de straten, tot verdriet van de liefhebber. Decennia lang is deze iconische wagen een sfeermaker op straat geweest. Hij valt onder het rijtje van iconische auto’s als de Citro├źn DS, de Fiat 500 en de Mini Cooper. Tijdloze auto’s die door de jaren heen alsmaar vernieuwd zijn en in een nieuw jasje zijn gestopt. Het nieuwe jasje van de Volkswagen Kever zoals bij deze brommer is dan weer iets totaal anders. Misschien is het juist daarom zo lekker om te zien dat zulke iconische auto’s nooit sterven.

Zie hieronder de pronkstukken van Brent Walter:

View this post on Instagram

Cold day for a ride. #volkspod

A post shared by Brent Walter (@walter_werks) on