Het oprollen van de mouwen

Waarom? Omdat je dan die opgepompte guns kan showen. Pas het toe bij zowel short- als longsleeve overhemden, of t-shirts. De imperfecte look maakt het perfect. Het is strontvervelend als je mouwen steeds weer naar beneden glijden op je onderarm. Het volgende filmpje helpt met technieken.

stijltrucs-1 stijltrucs-2 stijltrucs-3

Slicke sokken

Hier kunnen we ook maar niet over ophouden. Sokken kunnen een outfit totaal af maken. En afmaken, door het helemaal verkeerd te doen. Je kan het nooit verkeerd doen door de sokken te matchen met je broek, of een tint lichter of donkerder te doen.

Check de volgende sokkenpost voor tips.

Rotatie

Hoewel we groot voorstander zijn van minimalisme. Weinig kleding, maar de stukken die bezit zijn van hoogstaande kwaliteit. Maar rotatie helpt wel om minder saai voor de dag te komen. En een praktisch voordeel: het bevordert de levensduur van je kleding. Toch fijn als je de brogues waar je driehonderd euro voor hebt neergelegd niet na een jaar al bij het grofvuil hoeft te zetten. Of dat ze veranderen in festivalbeukers.

stijltrucs-4

Accessoires

Iets om voorzichtig mee te zijn, maar indien op een juiste wijze verwezenlijkt, kan het een outfit zeker goed doen. Een mooie, mannelijke armband naast je horloge, bijvoorbeeld. Of een pochet in het jasje van je blazer. Of een stropdas clip die voor net dat beetje shine zorgt in je outfit. Of een baseball cap. Genoeg keuze in ieder geval.

stijltrucs-5